Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 253

Stiati ca... testoasele uriase de ...

Stiati ca ...  testoasele uriase de Galapagos (cu o greutate medie de doua sute de kilograme si o lungime de aproximativ un metru), date fiind dimensiunile impresionante, parcurg in jur de 300 metri/ora? Daca, totusi, este nevoie "sa se grabeasca" (pentru hrana, pentru a-si gasi un partener/partenera), atunci pot strabate, de exemplu, 10-12 kilometri, in doua-trei zile. Aceste testoase ating dimensiunea maxima in jurul varstei de 40 de ani, speranta de viata, in cazul lor, fiind de 150-200 de ani. Nici testoasele de uscat - Testudo greaeca si Testudo hermanni - care traiesc si in Romania (si sunt protejate prin lege) nu se deplaseaza prea repede, dar nici nu sunt atat de incete pe cat se crede. In fiecare dimineata, dupa ce se incalzesc la primele raze ale soarelui, parasesc locul in care au dormit si exploreaza cu mare placere, in ritm de plimbare, spatiul in care traiesc, in cautare de hrana (frunze, flori, fructe, viemisori etc.).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1009 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi pestii in ...

Stiati ca ...  desi pestii, in general, circula cu mare viteza, bibanul este unul dintre cele mai lente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1010 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bibanul este un ...

Stiati ca ...  bibanul este un rapitor de apa dulce, de culoare argintie, cu inotatoare rosii. Viteza de deplasare nu depaseste 2-3 kilometri pe ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1011 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in pofida faptului ...

Stiati ca ...  in pofida faptului ca este foarte puternica si agila, caracatita se deplaseaza, in medie, cu 6 kilometri la ora? Pentru a inainta (mai ales cand este in cautarea hranei), elimina apa printr-un fel de "sifon" si, in plus, ca protectie, secreteaza o substanta pe care o elimina in apa din jur, colorand-o in albastru. Tot ca efect al adaptarii la mediu, isi poate schimba culoarea, se poate acoperi de pete sau poate lua forma unui peste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1012 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 250 251 252

253

254 255 256 »
«

»