´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 253

Stiati ca... bibanul este un ...

Stiati ca ...  bibanul este un rapitor de apa dulce, de culoare argintie, cu inotatoare rosii. Viteza de deplasare nu depaseste 2-3 kilometri pe ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1009 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in pofida faptului ...

Stiati ca ...  in pofida faptului ca este foarte puternica si agila, caracatita se deplaseaza, in medie, cu 6 kilometri la ora? Pentru a inainta (mai ales cand este in cautarea hranei), elimina apa printr-un fel de "sifon" si, in plus, ca protectie, secreteaza o substanta pe care o elimina in apa din jur, colorand-o in albastru. Tot ca efect al adaptarii la mediu, isi poate schimba culoarea, se poate acoperi de pete sau poate lua forma unui peste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1010 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista unele pasari ...

Stiati ca ...  exista unele pasari ce pot fi destul de lente, desi ne-am obisnuit sa credem ca sunt neintrecute la viteza de zbor? Becatina (Capella) este cea mai inceata, cu o viteza de deplasare de aproximativ 21 kilometri la ora. Traieste in zone mlastinoase si impresia ca ar fi o pasare foarte dinamica este data de felul imprevizibil in care tasneste in zbor si nu de viteza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1011 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ceratopogonidae este o ...

Stiati ca ...  ceratopogonidae este o musculita de 1-3 milimetri, care poate sa parcurga in jur de 35 metri pe ora, lasand impresia ca sta pe loc, chiar si atunci cand zboara?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1012 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 250 251 252

253

254 255 256 »
«

»