´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 254

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din randul rozatoarelor este soarecele-paianjen (Suncus etruscus), din zona tarmului european al Mediteranei, care prefera locurile insorite si stancoase? Seamana, mai degraba, cu un paianjen (de unde si numele) si nu are mai mult de 4 centimetri (cu coada cu tot). Este foarte vioi, mai ales noaptea, cand vaneaza insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1013 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... testoasele uriase de ...

Stiati ca ...  testoasele uriase de Galapagos (cu o greutate medie de doua sute de kilograme si o lungime de aproximativ un metru), date fiind dimensiunile impresionante, parcurg in jur de 300 metri/ora? Daca, totusi, este nevoie "sa se grabeasca" (pentru hrana, pentru a-si gasi un partener/partenera), atunci pot strabate, de exemplu, 10-12 kilometri, in doua-trei zile. Aceste testoase ating dimensiunea maxima in jurul varstei de 40 de ani, speranta de viata, in cazul lor, fiind de 150-200 de ani. Nici testoasele de uscat - Testudo greaeca si Testudo hermanni - care traiesc si in Romania (si sunt protejate prin lege) nu se deplaseaza prea repede, dar nici nu sunt atat de incete pe cat se crede. In fiecare dimineata, dupa ce se incalzesc la primele raze ale soarelui, parasesc locul in care au dormit si exploreaza cu mare placere, in ritm de plimbare, spatiul in care traiesc, in cautare de hrana (frunze, flori, fructe, viemisori etc.).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1014 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi pestii in ...

Stiati ca ...  desi pestii, in general, circula cu mare viteza, bibanul este unul dintre cele mai lente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1015 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bibanul este un ...

Stiati ca ...  bibanul este un rapitor de apa dulce, de culoare argintie, cu inotatoare rosii. Viteza de deplasare nu depaseste 2-3 kilometri pe ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1016 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 251 252 253

254

255 256 257 »
«

»