´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 255

Stiati ca... in pofida faptului ...

Stiati ca ...  in pofida faptului ca este foarte puternica si agila, caracatita se deplaseaza, in medie, cu 6 kilometri la ora? Pentru a inainta (mai ales cand este in cautarea hranei), elimina apa printr-un fel de "sifon" si, in plus, ca protectie, secreteaza o substanta pe care o elimina in apa din jur, colorand-o in albastru. Tot ca efect al adaptarii la mediu, isi poate schimba culoarea, se poate acoperi de pete sau poate lua forma unui peste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1017 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista unele pasari ...

Stiati ca ...  exista unele pasari ce pot fi destul de lente, desi ne-am obisnuit sa credem ca sunt neintrecute la viteza de zbor? Becatina (Capella) este cea mai inceata, cu o viteza de deplasare de aproximativ 21 kilometri la ora. Traieste in zone mlastinoase si impresia ca ar fi o pasare foarte dinamica este data de felul imprevizibil in care tasneste in zbor si nu de viteza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1018 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ceratopogonidae este o ...

Stiati ca ...  ceratopogonidae este o musculita de 1-3 milimetri, care poate sa parcurga in jur de 35 metri pe ora, lasand impresia ca sta pe loc, chiar si atunci cand zboara?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1019 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... diplopodele o clasa ...

Stiati ca ...  diplopodele, o clasa de miriapode sunt supranumite "mii de picioare", insa sunt foarte lente? Specia cu cele mai multe picioare (750) se numeste Illacme plenipes, are corpul alungit (intre 2 si 280 milimetri), rotunjit (ca o rama mai mare) si tocmai din pricina picioarelor numeroase si scurte se deplaseaza foarte greu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1020 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 252 253 254

255

256 257 258 »
«

»