´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 255

Stiati ca... dintre mamifere pe ...

Stiati ca ...  dintre mamifere, pe primul loc, in ierarhia celor mai rapide vietuitoare, se afla ghepardul, o prezenta inconfundabila in savanele tropicale? Atunci cand se afla in urmarirea prazii, depaseste 100 kilometri/ora. Ghepardul are o alura zvelta si fina, cu picioare lungi si gheare neretractile, ceea ce ii asigura o mare aderenta la sol. Pieptul este puternic, corpul extrem de flexibil, iar coada lunga il ajuta sa isi pastreze echilibrul in virajele bruste. In doua secunde, poate face un sprint de 70 kilometri/ora, iar in urmatoarea secunda ajunge la 90 km/ora. Tot intr-o secunda este capabil de patru salturi, de 7-8 metri fiecare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1017 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o rasa de ...

Stiati ca ...  o rasa de cai Quarter horse a fost special selectionata, in Statele Unite ale Americii, pentru a fi cea mai rapida din lume, aceasta depaseste 80 kilometri/ora fiind preferata mai ales pentru cursele de un sfert de mila (de unde le vine si numele - Quarter), intrecand chiar si caii pur-sange englezesti? Quarter horse este calul care apare frecvent si in filmele western, este puternic, musculos, atletic, agil, clasandu-se in randul primelor 23 de rase de cai, cele mai frumoase din lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1018 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ghepardul nu poate ...

Stiati ca ...  ghepardul nu poate pastra viteza maxima mai mult de 400-500 de metri, iar pe distante mai lungi, este depasit de antilopa? In captivitate, la o gradina zoologica din Cincinnati (SUA), o femela ghepard, in 2009, in cinci secunde, a parcurs 100 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1019 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ogarul rusesc Barzoi ...

Stiati ca ...  ogarul rusesc, Barzoi este inalt, impozant, cu o conformatie armonioasa, cu blana bogata, de obicei in doua culori (alba si neagra/maron) si foarte curajos? Prima mentiune despre acest ogar dateaza din secolul al XVII-lea, celebra familie a Romanovilor indragind in mod deosebit acest caine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1020 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 252 253 254

255

256 257 258 »
«

»