Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 256

Stiati ca... ghepardul nu poate ...

Stiati ca ...  ghepardul nu poate pastra viteza maxima mai mult de 400-500 de metri, iar pe distante mai lungi, este depasit de antilopa? In captivitate, la o gradina zoologica din Cincinnati (SUA), o femela ghepard, in 2009, in cinci secunde, a parcurs 100 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1021 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ogarul rusesc Barzoi ...

Stiati ca ...  ogarul rusesc, Barzoi este inalt, impozant, cu o conformatie armonioasa, cu blana bogata, de obicei in doua culori (alba si neagra/maron) si foarte curajos? Prima mentiune despre acest ogar dateaza din secolul al XVII-lea, celebra familie a Romanovilor indragind in mod deosebit acest caine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1022 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antilopele agilele rumegatoare ...

Stiati ca ...  antilopele, agilele rumegatoare, se situeaza pe locul al doilea, in topul celor mai rapide vietuitoare de uscat, putand sa alerge cu 100-130 kilometri/ora si sa faca salturi in jur de 4 metri inaltime si peste 15 metri lungime? Aceste performante sunt rezultatul selectiei naturale, ca si faptul ca puii de antilopa sunt capabili sa mearga si sa alerge la foarte scurt timp dupa nastere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1023 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurele leul cangurul ...

Stiati ca ...  iepurele, leul, cangurul, gazela, caprioara se afla pe aproximativ acelasi loc, in categoria celor mai rapide vietuitoare, cu aproximativ 70 km/ora? Cangurul este un animal puternic, salturile lui sunt spectaculoase, pana la 3-4 metri inaltime si 13-14 metri in lungime, ajungand rapid la viteza de 60-70 km/ora. Caprioarele, cu picioarele lor lungi, subtiri si puternice, alearga mai repede decat pradatorii lor, pe distante scurte, in caz de pericol, putand alerga cu 80-90 km/ora. Pe distante mai lungi, viteza medie de deplasare este de 60-70 km/ora. Leul (Panthera leo) este un animal fascinant, prin forta si maretia lui, este supranumit "regele animalelor" si datorita coamei bogate care ii impodobeste gatul si care ii da o aura de stapan. Salturile sale remarcabile de peste 4 metri si viteza de aproape 60 km/ora sunt impresionante. Din nefericire, in prezent, in savana africana, nu traiesc decat in jur de 30 000 de exemplare de lei, la care se adauga aproximativ 300 de lei asiatici (Panthera leo persica), aflati in Parcul National Gir Forest, in nordul Indiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1024 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 253 254 255

256

257 258 259 »
«

»