´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 256

Stiati ca... antilopele agilele rumegatoare ...

Stiati ca ...  antilopele, agilele rumegatoare, se situeaza pe locul al doilea, in topul celor mai rapide vietuitoare de uscat, putand sa alerge cu 100-130 kilometri/ora si sa faca salturi in jur de 4 metri inaltime si peste 15 metri lungime? Aceste performante sunt rezultatul selectiei naturale, ca si faptul ca puii de antilopa sunt capabili sa mearga si sa alerge la foarte scurt timp dupa nastere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1021 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurele leul cangurul ...

Stiati ca ...  iepurele, leul, cangurul, gazela, caprioara se afla pe aproximativ acelasi loc, in categoria celor mai rapide vietuitoare, cu aproximativ 70 km/ora? Cangurul este un animal puternic, salturile lui sunt spectaculoase, pana la 3-4 metri inaltime si 13-14 metri in lungime, ajungand rapid la viteza de 60-70 km/ora. Caprioarele, cu picioarele lor lungi, subtiri si puternice, alearga mai repede decat pradatorii lor, pe distante scurte, in caz de pericol, putand alerga cu 80-90 km/ora. Pe distante mai lungi, viteza medie de deplasare este de 60-70 km/ora. Leul (Panthera leo) este un animal fascinant, prin forta si maretia lui, este supranumit "regele animalelor" si datorita coamei bogate care ii impodobeste gatul si care ii da o aura de stapan. Salturile sale remarcabile de peste 4 metri si viteza de aproape 60 km/ora sunt impresionante. Din nefericire, in prezent, in savana africana, nu traiesc decat in jur de 30 000 de exemplare de lei, la care se adauga aproximativ 300 de lei asiatici (Panthera leo persica), aflati in Parcul National Gir Forest, in nordul Indiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1022 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai rapid ...

Stiati ca ...  cel mai rapid peste din lume este pestele-evantai (Pterophyllum scalare), ce poate atinge o viteza de 109 km la ora? Acesta specie poate avea lungimi cuprinse intre 1,7 - 3,4 metri si cantareste intre 55 - 100 de kg. Exista doua subspecii de pesti-evantai: pestii-evantai atlantici (Istiophorus albicans), gasiti in Oceanul Atlantic si pestii-evantai indo-pacifici (Istiophorus platypterus), care traiesc in Oceanul Pacific si Oceanul Indian.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1023 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul albastru Prionace ...

Stiati ca ...  rechinul albastru (Prionace glauca), care traieste in marile si oceanele temperate, se deplaseaza cu 50-60 kilometri/ora? Specialistii care monitorizeaza comportamentul diferitelor vietuitoare marine au urmarit un rechin albastru care, in cateva saptamani, a strabatut distanta din largul coastelor Californiei, pana in apele Japoniei. Prionace glauca nu este considerat periculos pentru om decat in rare cazuri, cand mici ambarcatiuni se aventureaza la mari distante de tarm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1024 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 253 254 255

256

257 258 259 »
«

»