Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 257

Stiati ca... cel mai rapid ...

Stiati ca ...  cel mai rapid peste din lume este pestele-evantai (Pterophyllum scalare), ce poate atinge o viteza de 109 km la ora? Acesta specie poate avea lungimi cuprinse intre 1,7 - 3,4 metri si cantareste intre 55 - 100 de kg. Exista doua subspecii de pesti-evantai: pestii-evantai atlantici (Istiophorus albicans), gasiti in Oceanul Atlantic si pestii-evantai indo-pacifici (Istiophorus platypterus), care traiesc in Oceanul Pacific si Oceanul Indian.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1025 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul albastru Prionace ...

Stiati ca ...  rechinul albastru (Prionace glauca), care traieste in marile si oceanele temperate, se deplaseaza cu 50-60 kilometri/ora? Specialistii care monitorizeaza comportamentul diferitelor vietuitoare marine au urmarit un rechin albastru care, in cateva saptamani, a strabatut distanta din largul coastelor Californiei, pana in apele Japoniei. Prionace glauca nu este considerat periculos pentru om decat in rare cazuri, cand mici ambarcatiuni se aventureaza la mari distante de tarm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1026 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii ating o ...

Stiati ca ...  delfinii ating o viteza de 50-55 km/ora, intrecand balenele, mai greoaie, care nu depasesc 40 km/ora, precum si testoasele de mare, care inoata cu 30 km/ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1027 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in lumea insectelor ...

Stiati ca ...  in lumea insectelor, libelula (Chironomus), in special Calul-dracului (Aeshna), cu o anvergura a aripilor de 8-10 centimetri, atinge in zbor 70-80 kim/ora, depasindu fluturii Sphynx cu circa 30 de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1028 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 254 255 256

257

258 259 260 »
«

»