´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 257

Stiati ca... delfinii ating o ...

Stiati ca ...  delfinii ating o viteza de 50-55 km/ora, intrecand balenele, mai greoaie, care nu depasesc 40 km/ora, precum si testoasele de mare, care inoata cu 30 km/ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1025 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in lumea insectelor ...

Stiati ca ...  in lumea insectelor, libelula (Chironomus), in special Calul-dracului (Aeshna), cu o anvergura a aripilor de 8-10 centimetri, atinge in zbor 70-80 kim/ora, depasindu fluturii Sphynx cu circa 30 de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1026 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in mediul acvatic ...

Stiati ca ...  in mediul acvatic, pestele-spada (Xiphias gladius) face o concurenta serioasa celor mai rapide vietuitoare, recordul acestei specii fiind de 90 km/ora? Traieste in marile tropicale, la maturitate poate sa cantareasca in jur de 500 de kilograme si este usor de recunoscut dupa botul cu partea superioara alungita (ca o spada).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1027 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe primul loc ...

Stiati ca ...  pe primul loc in topul celor mai rezistente vietuitoare se situeaza scorpionul ( euscorpius)? Poate sta fara hrana trei ani, este campion si din punctul de vedere al rezistentei la bacterii si la radiatii (putand suporta valori de 150 de ori mai mari decat cele mortale pentru om). Scorpionii (ai caror stramosi au trait cu peste 500 de milioane de ani in urma) au o mare capacitate de adaptare, ceea ce le-a permis sa se instaleze in diverse zone geografice (inclusiv in Romania), desi populatiile cele mai numeroase se gasesc in regiunile calde ale emisferei sudice. Activitatea lor este predominant nocturna, se hranesc cu insecte si isi folosesc veninul "cu masura", avand in vedere ca isi pot reface "stocul" in aproximativ doua saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1028 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 254 255 256

257

258 259 260 »
«

»