´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 257

Stiati ca... o rasa de ...

Stiati ca ...  o rasa de cai Quarter horse a fost special selectionata, in Statele Unite ale Americii, pentru a fi cea mai rapida din lume, aceasta depaseste 80 kilometri/ora fiind preferata mai ales pentru cursele de un sfert de mila (de unde le vine si numele - Quarter), intrecand chiar si caii pur-sange englezesti? Quarter horse este calul care apare frecvent si in filmele western, este puternic, musculos, atletic, agil, clasandu-se in randul primelor 23 de rase de cai, cele mai frumoase din lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1025 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ghepardul nu poate ...

Stiati ca ...  ghepardul nu poate pastra viteza maxima mai mult de 400-500 de metri, iar pe distante mai lungi, este depasit de antilopa? In captivitate, la o gradina zoologica din Cincinnati (SUA), o femela ghepard, in 2009, in cinci secunde, a parcurs 100 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1026 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ogarul rusesc Barzoi ...

Stiati ca ...  ogarul rusesc, Barzoi este inalt, impozant, cu o conformatie armonioasa, cu blana bogata, de obicei in doua culori (alba si neagra/maron) si foarte curajos? Prima mentiune despre acest ogar dateaza din secolul al XVII-lea, celebra familie a Romanovilor indragind in mod deosebit acest caine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1027 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antilopele agilele rumegatoare ...

Stiati ca ...  antilopele, agilele rumegatoare, se situeaza pe locul al doilea, in topul celor mai rapide vietuitoare de uscat, putand sa alerge cu 100-130 kilometri/ora si sa faca salturi in jur de 4 metri inaltime si peste 15 metri lungime? Aceste performante sunt rezultatul selectiei naturale, ca si faptul ca puii de antilopa sunt capabili sa mearga si sa alerge la foarte scurt timp dupa nastere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1028 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 254 255 256

257

258 259 260 »
«

»