´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 258

Stiati ca... multe specii de ...

Stiati ca ...  multe specii de rozatoare din desert nu consuma apa deloc, necesarul fiind luat numai din vegetalele si semintele cu care se hranesc? Sobolanul marsupial (Antechinomys laniger), de exemplu, care traieste in zonele desertice din Australia, obisnuieste sa isi transporte, in pungile din obraji, semintele pe care le gaseste cu greu si sa le depoziteze in vizuina sapata adanc in pamant, loc in care umiditatea mediului, chiar daca este scazuta, este absorbita, astfel incat respectivele seminte sa ii asigure rozatorului cantitatea de apa de care nevoie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1029 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla tepoasa Moloch ...

Stiati ca ...  soparla tepoasa (Moloch horridus), originara tot din Australia este una dintre cele mai rezistente vietuitoare? Aceasta isi foloseste tepii pentru a se apara de pradatori, dar si pentru a absorbi, prin intermediul acestora (deoarece au legatura cu colturile gurii) roua care se depune pe corp, in timpul noptii. In rest, hrana soparlei tepoase este reprezentata de furnici (intre 600 si 2000 de furnici consumate la o singura masa). Adaptarea la seceta este intr-atat de puternica, incat soparla, chiar daca intalneste o sursa de apa, nu va inghiti, ci doar isi va uda corpul, deoarece apa patrunde mult mai usor prin piele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1030 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de desert Gopherus agassizii este o specie endemica din California (SUA), ce poate rezista un an intreg fara sa bea apa, in rest procurandu-si necesarul din ierburile pe care le consuma sau numai atunci cand, in micile bazine pe care le sapa in pamant, se strange apa din rarele ploi de peste an?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1031 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre mamiferele care ...

Stiati ca ...  dintre mamiferele care traiesc in tinuturile secetoase, antilopele consuma foarte putina apa, in special antilopele africane si cele asiatice. Addax (Addax nasomaculatus) se situeaza in topul celor mai rezistente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1032 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 255 256 257

258

259 260 261 »
«

»