Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 260

Stiati ca... multe dintre cele ...

Stiati ca ...  multe dintre cele mai rezistente vietuitoare au dezvoltat un mecanism similar celui care functioneaza in cazul camilei, adica asimilarea de grasime, in diverse regiuni ale corpului? De exemplu, soparlele gigantice (Varanus bitatawa), popandaii, oile etc. isi strang grasimea in coada sau la baza cozii. In conditii de seceta, de privare de apa, organismul declanseaza procesul de oxidare a grasimilor, obtinandu-si, in felul acesta apa si energia necesare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1037 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antenele paianjenilor care ...

Stiati ca ...  antenele paianjenilor, care au aspect de picioare, poarta numele de pedipalp, iar la masculi, acestea au in dotare si un organ cu care palpeaza, folosit in perioadele de imperechere? Tot aici paianjenii au si patru perechi de picioare pe care le folosesc in deplasare avand practic o functie comuna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1038 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii au doua ...

Stiati ca ...  paianjenii au doua feluri de a respira, pe de o parte avem deschiderile din zona abdomenului, care ii ajuta sa respire deoarece acestea duc la plamani, si pe de alta parte avem deschiderile care duc la un sistem de tuburi, avand forma unor trahee? Probabil pe acesta au reusit paianjenii sa le modifice atat de bine incat au reusit sa se adapteze la mediul subacvatic, reusind sa respire sub apa cu ajutorul bulelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1039 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca majoritatea ...

Stiati ca ...  chiar daca majoritatea ii cunoastem sub numele general de paianjeni, de fapt exista peste 34 de mii de exemplare din aceasta clasa, care face parte din artropode? Acestia au in comun faptul ca au opt picioare pe care le folosesc la mers, au clesti in continuarea capului, au glande cu care otravesc hrana, iar masculul are organele reproducatoare in partea a doua a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1040 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 257 258 259

260

261 262 263 »
«

»