´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 260

Stiati ca... soparla tepoasa Moloch ...

Stiati ca ...  soparla tepoasa (Moloch horridus), originara tot din Australia este una dintre cele mai rezistente vietuitoare? Aceasta isi foloseste tepii pentru a se apara de pradatori, dar si pentru a absorbi, prin intermediul acestora (deoarece au legatura cu colturile gurii) roua care se depune pe corp, in timpul noptii. In rest, hrana soparlei tepoase este reprezentata de furnici (intre 600 si 2000 de furnici consumate la o singura masa). Adaptarea la seceta este intr-atat de puternica, incat soparla, chiar daca intalneste o sursa de apa, nu va inghiti, ci doar isi va uda corpul, deoarece apa patrunde mult mai usor prin piele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1037 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de desert Gopherus agassizii este o specie endemica din California (SUA), ce poate rezista un an intreg fara sa bea apa, in rest procurandu-si necesarul din ierburile pe care le consuma sau numai atunci cand, in micile bazine pe care le sapa in pamant, se strange apa din rarele ploi de peste an?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1038 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre mamiferele care ...

Stiati ca ...  dintre mamiferele care traiesc in tinuturile secetoase, antilopele consuma foarte putina apa, in special antilopele africane si cele asiatice. Addax (Addax nasomaculatus) se situeaza in topul celor mai rezistente vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1039 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie rara de antilopa, al carei habitat este reprezentat de anumite zone din Sahara? Aproape tot necesarul de apa il extrage din ierburile, frunzele si crengile arbustilor care ii servesc drept hrana. O forma de adaptare la mediul arid este si faptul ca sunt animale nocturne, ziua preferand sa stea aproape nemiscate sau sa doarma in adanciturile pe care si le sapa in nisip. Antilopele au, de asemenea, capacitatea de a "detecta" ploaia de la distante de 200-400 de kilometri. Pentru ca este o specie pe cale de disparitie, antilopa Addax este, in prezent, un animal protejat prin lege. La gradina zoologica din Hanovra (Germania), ca si in Parcul National Souss-Massa, din Maroc, sunt crescute populatii de Addax, pentru a fi duse in mediul lor natural de viata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1040 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 257 258 259

260

261 262 263 »
«

»