Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 261

Stiati ca... paianjenii se folosesc ...

Stiati ca ...  paianjenii se folosesc in mod frecvent de matasea pe care o pot secreta? Paianjenii fac parte din clasa arahnidelor, ei fiind de asemenea terestri, insa trebuie mentionat ca anumite specii s-au adaptat cu mare usurinta la apele dulci, ei au insa dimensiuni foarte mici. Felul in care acestia supravietuiesc acolo poate sa fie destul de ciudat, avand in vedere ca ei prind bulele de aer si le duc dupa ei, pentru a se putea hrani cu insectele sau pestii mici din adancuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1041 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii sunt extrem ...

Stiati ca ...  paianjenii sunt extrem de multi ca si numar, ca si variatii, ei sunt raspanditi pe intregul glob pamantesc? Cei mai multi au maxim un centimetru ca si marime insa exista specii care ajung si pana la zece centimetri, avand si picioarele extrem de lungi si foarte puternice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1042 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in privinta rezistentei ...

Stiati ca ...  in privinta rezistentei la caldura si la frig, locul fruntas este ocupat de o musculita Polypedilum planki, care poate infrunta +100 grade Celsius sau -270 de grade?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1043 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre cele ...

Stiati ca ...  unul dintre cele mai rezistente mamifere este cainele, care poate sta fara hrana aproximativ o luna si jumatate? Recordul absolut inregistrat pana acum este de 112 zile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1044 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 258 259 260

261

262 263 264 »
«

»