´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 262

Stiati ca... chiar daca majoritatea ...

Stiati ca ...  chiar daca majoritatea ii cunoastem sub numele general de paianjeni, de fapt exista peste 34 de mii de exemplare din aceasta clasa, care face parte din artropode? Acestia au in comun faptul ca au opt picioare pe care le folosesc la mers, au clesti in continuarea capului, au glande cu care otravesc hrana, iar masculul are organele reproducatoare in partea a doua a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1045 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii se folosesc ...

Stiati ca ...  paianjenii se folosesc in mod frecvent de matasea pe care o pot secreta? Paianjenii fac parte din clasa arahnidelor, ei fiind de asemenea terestri, insa trebuie mentionat ca anumite specii s-au adaptat cu mare usurinta la apele dulci, ei au insa dimensiuni foarte mici. Felul in care acestia supravietuiesc acolo poate sa fie destul de ciudat, avand in vedere ca ei prind bulele de aer si le duc dupa ei, pentru a se putea hrani cu insectele sau pestii mici din adancuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1046 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii sunt extrem ...

Stiati ca ...  paianjenii sunt extrem de multi ca si numar, ca si variatii, ei sunt raspanditi pe intregul glob pamantesc? Cei mai multi au maxim un centimetru ca si marime insa exista specii care ajung si pana la zece centimetri, avand si picioarele extrem de lungi si foarte puternice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1047 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in privinta rezistentei ...

Stiati ca ...  in privinta rezistentei la caldura si la frig, locul fruntas este ocupat de o musculita Polypedilum planki, care poate infrunta +100 grade Celsius sau -270 de grade?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1048 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 259 260 261

262

263 264 265 »
«

»