´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 262

Stiati ca... cebuella pygmaea este ...

Stiati ca ...  cebuella pygmaea este cea mai mica maimuta? O aparitie ciudata, care poate fi intalnita in padurile tropicale din America de Sud (Brazilia, Columbia, ecuador). Puii, la nastere, nu au mai mult de cinci centimetri si in jur de 20 de grame greutate. Sunt crescuti, in prima luna, de mascul, dupa care isi cauta singuri hrana, formata, in mare parte, din fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1045 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic sarpe din lume este Typhlops? Lungimea lui nu depaseste 2-3 centimetri si maximum 0,8 centimetri grosime. Traieste pe sub pietre, in regiunile sudice ale Asiei centrale si se hraneste cu furnici si alte insecte minuscule.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1046 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din lume a fost descoperit in 2009? Este o broscuta maronie, cu pete negre, si masoara doar 7 - 8 milimetri lungime, iar diametrul este de aproximativ 16 milimetri (cat un banut de un cent). I-a fost dat numele de Paedophryne amauensis, dupa denumirea locului in care a fost gasita, Amau, un sat din Insula Noua Guinee, din Oceanul Pacific, cea mai mare insula tropicala din lume. A fost remarcata in timpul unor unor studii efectuate asupra faunei si a florei locale, de catre o echipa de biologi americani, de la Muzeul de istorie naturala din Louisiana. Masculul, in perioada in care este "indragostit", scoate niste sunete asemanatoare cu ale insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1047 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broscutele sunt veritabili ...

Stiati ca ...  broscutele sunt veritabili pitici ai vertebratelor ce traiesc printre frunzele cazute din arborii padurilor tropicale? Pana la aceasta data, cea mai mica broasca din lume era Phyllobates limbatus, descoperita in Cuba, in 1910. Aceasta are in jur de 1,5 centimetri lungime si traieste in padurile de pana la 1000 de metri altitudine, din zonele Santiago de Cuba, Guantanamo, Havana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1048 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 259 260 261

262

263 264 265 »
«

»