´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 263

Stiati ca... unul dintre cele ...

Stiati ca ...  unul dintre cele mai rezistente mamifere este cainele, care poate sta fara hrana aproximativ o luna si jumatate? Recordul absolut inregistrat pana acum este de 112 zile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1049 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lenesul Bradypus este ...

Stiati ca ...  lenesul (Bradypus) este un mamifer care sta mai tot timpul agatat de crengile copacilor tropicali, din America Centrala si America de Sud, rontaind frunze? Acesta este de marimea unui caine (60-80 centimetri lungime), are o coada scurta si corpul este acoperit cu o blana cenusie. Isi petrece 80% din timp dormind. Mananca, doarme, se inmulteste si isi creste puii fara sa coboare din arborii in care sta agatat cu capul in jos. Se desprinde de crengi doar o data pe saptamana, cand termina frunzele din jur si atunci se deplaseaza foarte incet (5-10 metri pe minut). Poate sa stea nemiscat ore intregi, dar, de multe ori, prefera sa se legene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1050 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista nenumarate specii ...

Stiati ca ...  exista nenumarate specii de melci, toate deplasandu-se numai inainte, gratie "piciorului" caracteristic, care este, de fapt, un muschi urias care se contracta si se alungeste alternativ? Viteza medie, pentru Helix lucorum, de exemplu, o specie de melc originara din Balcani, este de un milimetru pe secunda, adica sase centimetri pe minut. Glandele melcului secreteaza un mucus, care lasa o dara stralucitoare si care ii permite sa inainteze mai usor, alunecand peste obstacole. Lentoarea melcului a facut ca, prin traditie, sa fie considerat un simbol al rabdarii. Limaxul (melcul fara cochilie) este si mai lent. Acesta poate sa strabata 90 de centimetri intr-o ora, adica ar avea nevoie de 46 de zile si jumatate, pentru a parcuge un kilometru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1051 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cebuella pygmaea este ...

Stiati ca ...  cebuella pygmaea este cea mai mica maimuta? O aparitie ciudata, care poate fi intalnita in padurile tropicale din America de Sud (Brazilia, Columbia, ecuador). Puii, la nastere, nu au mai mult de cinci centimetri si in jur de 20 de grame greutate. Sunt crescuti, in prima luna, de mascul, dupa care isi cauta singuri hrana, formata, in mare parte, din fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1052 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 260 261 262

263

264 265 266 »
«

»