Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 263

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din lume a fost descoperit in 2009? Este o broscuta maronie, cu pete negre, si masoara doar 7 - 8 milimetri lungime, iar diametrul este de aproximativ 16 milimetri (cat un banut de un cent). I-a fost dat numele de Paedophryne amauensis, dupa denumirea locului in care a fost gasita, Amau, un sat din Insula Noua Guinee, din Oceanul Pacific, cea mai mare insula tropicala din lume. A fost remarcata in timpul unor unor studii efectuate asupra faunei si a florei locale, de catre o echipa de biologi americani, de la Muzeul de istorie naturala din Louisiana. Masculul, in perioada in care este "indragostit", scoate niste sunete asemanatoare cu ale insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1049 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broscutele sunt veritabili ...

Stiati ca ...  broscutele sunt veritabili pitici ai vertebratelor ce traiesc printre frunzele cazute din arborii padurilor tropicale? Pana la aceasta data, cea mai mica broasca din lume era Phyllobates limbatus, descoperita in Cuba, in 1910. Aceasta are in jur de 1,5 centimetri lungime si traieste in padurile de pana la 1000 de metri altitudine, din zonele Santiago de Cuba, Guantanamo, Havana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1050 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre pesti cel ...

Stiati ca ...  dintre pesti, cel mai mic din lume este Paedocypris progenetica? Are maximum 10 milimetri lungime si, pana la descoperirea broscutei din Noua Guinee, era primul pe lista "piticii vertebratelor". Paedocypris progenetica este o specie endemica din apele Indoneziei, traind in Insula Sumatra, de la ecuator, in provinciile Jambi si Bintan. La fel de mic este si Pandako pygmaeus (7-10 milimetri), descoperit in aceleasi regiuni, in 1907. Multa vreme s-a crezut ca a disparut, pana in 1950, cand prezenta lui in apele lacurilor indoneziene a fost reconfirmata. Un peste foarte mic este si Mistichtys luzonensis, asemanator guvizilor care traiesc in Marea Neagra, dar care are maximum 1,5 centimetri lungime, un cap rotund si aripioarele lipite sub forma unei ventuze. Traieste in lacurile din Filipine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1051 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antilopa regala Tragulus ...

Stiati ca ...  antilopa regala (Tragulus nanus) este cel mai mic rumegator? Specific zonelor sudice ale Asiei, acest mamifer erbivor masoara doar 25-30 de centimetri si nu are mai mult de trei kilograme. Aceasta este urmata de Tragulus javanicus (in jur de 40 de centimetri) si 5-6 kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1052 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 260 261 262

263

264 265 266 »
«

»