´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 264

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic sarpe din lume este Typhlops? Lungimea lui nu depaseste 2-3 centimetri si maximum 0,8 centimetri grosime. Traieste pe sub pietre, in regiunile sudice ale Asiei centrale si se hraneste cu furnici si alte insecte minuscule.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1053 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din lume a fost descoperit in 2009? Este o broscuta maronie, cu pete negre, si masoara doar 7 - 8 milimetri lungime, iar diametrul este de aproximativ 16 milimetri (cat un banut de un cent). I-a fost dat numele de Paedophryne amauensis, dupa denumirea locului in care a fost gasita, Amau, un sat din Insula Noua Guinee, din Oceanul Pacific, cea mai mare insula tropicala din lume. A fost remarcata in timpul unor unor studii efectuate asupra faunei si a florei locale, de catre o echipa de biologi americani, de la Muzeul de istorie naturala din Louisiana. Masculul, in perioada in care este "indragostit", scoate niste sunete asemanatoare cu ale insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1054 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broscutele sunt veritabili ...

Stiati ca ...  broscutele sunt veritabili pitici ai vertebratelor ce traiesc printre frunzele cazute din arborii padurilor tropicale? Pana la aceasta data, cea mai mica broasca din lume era Phyllobates limbatus, descoperita in Cuba, in 1910. Aceasta are in jur de 1,5 centimetri lungime si traieste in padurile de pana la 1000 de metri altitudine, din zonele Santiago de Cuba, Guantanamo, Havana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1055 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre pesti cel ...

Stiati ca ...  dintre pesti, cel mai mic din lume este Paedocypris progenetica? Are maximum 10 milimetri lungime si, pana la descoperirea broscutei din Noua Guinee, era primul pe lista "piticii vertebratelor". Paedocypris progenetica este o specie endemica din apele Indoneziei, traind in Insula Sumatra, de la ecuator, in provinciile Jambi si Bintan. La fel de mic este si Pandako pygmaeus (7-10 milimetri), descoperit in aceleasi regiuni, in 1907. Multa vreme s-a crezut ca a disparut, pana in 1950, cand prezenta lui in apele lacurilor indoneziene a fost reconfirmata. Un peste foarte mic este si Mistichtys luzonensis, asemanator guvizilor care traiesc in Marea Neagra, dar care are maximum 1,5 centimetri lungime, un cap rotund si aripioarele lipite sub forma unei ventuze. Traieste in lacurile din Filipine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1056 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 261 262 263

264

265 266 267 »
«

»