´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 269

Stiati ca... pasarea cu cea ...

Stiati ca ...  pasarea cu cea mai mare inaltime care poate zbura se numeste Sarus Crane (Grus antigone)? Aceasta are o anvergura a aripilor de aproximativ 2,5 metri si pana la 8 kilograme greutate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1073 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe vremuri albatrosii ...

Stiati ca ...  pe vremuri albatrosii calatori erau vanati pentru oasele lor lungi din care oamenii faceau pipe pentru fumat, dar nu doar vanatul a contribuit la scaderea numarului de exemplare? Capturarea accidentala in plasele sau carligele de pescuit si poluarea sunt alte motive pentru care specia este considerata astazi ca fiind Vulnerabila, mai trebuindu-i un singur pas pe scara gradului de conservare a speciilor pentru a ajunge la In pericol de disparitie. Albatrosii calatori traiesc pe insulele din sudul oceanelor Atlantic, Indian si Pacific, in apropierea Antarcticii, estimandu-se ca acum mai traiesc doar aproximativ 25.000 exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1074 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... albatrosul Laysan care ...

Stiati ca ...  albatrosul "Laysan" care isi petrece toata viata pe mare doarme in timpul zborului este? Daca ar sta la suprafata apei sa se odihneasca ar fi prada sigura pentru balenele ucigase sau alti pradatori acvatici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1075 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... albatrosii se imperecheaza ...

Stiati ca ...  albatrosii se imperecheaza pe viata? Daca partenerul lor este ucis, dureaza cativa ani sa isi gaseasca alt partener.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1076 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 266 267 268

269

270 271 272 »
«

»