Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 276

Stiati ca... in lumea insectelor ...

Stiati ca ...  in lumea insectelor, libelula (Chironomus), in special Calul-dracului (Aeshna), cu o anvergura a aripilor de 8-10 centimetri, atinge in zbor 70-80 kim/ora, depasindu fluturii Sphynx cu circa 30 de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1101 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in mediul acvatic ...

Stiati ca ...  in mediul acvatic, pestele-spada (Xiphias gladius) face o concurenta serioasa celor mai rapide vietuitoare, recordul acestei specii fiind de 90 km/ora? Traieste in marile tropicale, la maturitate poate sa cantareasca in jur de 500 de kilograme si este usor de recunoscut dupa botul cu partea superioara alungita (ca o spada).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1102 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe primul loc ...

Stiati ca ...  pe primul loc in topul celor mai rezistente vietuitoare se situeaza scorpionul ( euscorpius)? Poate sta fara hrana trei ani, este campion si din punctul de vedere al rezistentei la bacterii si la radiatii (putand suporta valori de 150 de ori mai mari decat cele mortale pentru om). Scorpionii (ai caror stramosi au trait cu peste 500 de milioane de ani in urma) au o mare capacitate de adaptare, ceea ce le-a permis sa se instaleze in diverse zone geografice (inclusiv in Romania), desi populatiile cele mai numeroase se gasesc in regiunile calde ale emisferei sudice. Activitatea lor este predominant nocturna, se hranesc cu insecte si isi folosesc veninul "cu masura", avand in vedere ca isi pot reface "stocul" in aproximativ doua saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1103 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... multe specii de ...

Stiati ca ...  multe specii de rozatoare din desert nu consuma apa deloc, necesarul fiind luat numai din vegetalele si semintele cu care se hranesc? Sobolanul marsupial (Antechinomys laniger), de exemplu, care traieste in zonele desertice din Australia, obisnuieste sa isi transporte, in pungile din obraji, semintele pe care le gaseste cu greu si sa le depoziteze in vizuina sapata adanc in pamant, loc in care umiditatea mediului, chiar daca este scazuta, este absorbita, astfel incat respectivele seminte sa ii asigure rozatorului cantitatea de apa de care nevoie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1104 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 273 274 275

276

277 278 279 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct