Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 277

Stiati ca... in ultima vreme ...

Stiati ca ...  in ultima vreme, crabii s-au inmultit amenintator, pescarii inregistrand un record, in 2012, de 57,6 milioane de kilograme? Mai mult, pretul de vanzare al crabilor a scazut foarte mult, din cauza abundentei, noul pret fiind mai mic chiar si decat cel din perioada Marii Crize, de la inceputul secolului trecut.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1105 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... insectele si ciupercile ...

Stiati ca ...  insectele si ciupercile se muta spre nordul planetei cu aproape trei kilometri pe an, din cauza cresterii temperaturii in zonele ecuatoriale si a lipsei de hrana pentru aceste insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1106 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... incubatia oualor de ...

Stiati ca ...  incubatia oualor de struti dureaza intre 35 si 45 de zile, dar doar aproximativ 10% dintre pui vor reusi sa iasa din oua si doar 15% dintre acestia vor ajunge la varsta de un an, din cauza pradatorilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1107 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o insula din ...

Stiati ca ...  o insula din Marea Caraibelor este populata de... porci? Animalele traiesc linistite, lenevesc la soare, dorm, mananca si nu se tem de nimic, motiv pentru care insula a devenit un punct de atractie pentru turisti. Porcii au fost adusi pe insula de catre marinarii care au trecut prin Arhipelagul Bahamas, in ideea ca vor constitui o buna sursa de hrana pe viitor. Cu timpul, porcii au invatat sa inoate si cand vad o ambarcatiune in larg, avanseaza si incep sa "tanjeasca" dupa mancare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1108 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 274 275 276

277

278 279 280 »
«

»