Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 279

Stiati ca... primavara atunci cand ...

Stiati ca ...  primavara, atunci cand iese din vizuina, puiul de vulpe polara are blana maro, iar cand se apropie iarna, aceasta devine alba?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1113 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un grup de ...

Stiati ca ...  un grup de termite a intrat in seiful unei banci din orasul indian Arthur si a devorat 10 milioane de rupii, echivalentul a 222.000 de dolari? Termitele au provocat mai intai pagube mobilierului bancii si diferitelor documente, dupa care si-au indreptat atentia catre seif, in care erau bani depozitati inca de la inceputul anului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1114 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii isi dezvolta ...

Stiati ca ...  delfinii isi dezvolta propriul fluierat, ca o semnatura personala sau ca un nume, in primele luni de viata, iar, mai tarziu, pentru a-si anunta sosirea intr-o anumita zona?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1115 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de soareci, precum cele din genul antechinus, se imperecheaza pana mor, deoarece femelele intra in calduri toate odata si trebuie sa se imperecheze cat mai mult intr-un timp scurt pentru a se asigura ca isi transmit mai departe materialul genetic? Patru tipuri diferire de marsupiali (din genurile Antechinus, Phascogale si Dasykaluta), care traiesc in Australia, Papua Noua Guinee si America de Sud folosesc aceasta strategie. In timpul sezonului de imperechere, ei sunt activi toata ziua, iar o intalnire intre doi parteneri poate sa dureze si 12 ore. Aproape toata energia lor metabolica este indreptata spre imperechere, pentru ca apoi masculii sa moara la scurt timp dupa incetarea sezonului de imperechere. Pentru a putea face partidelor lungi de imperechere, nivelul lor de testosteron creste foarte mult, iar sistemul imunitar se dezactiveaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1116 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 276 277 278

279

280 281 282 »
«

»