´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 279

Stiati ca... o insula din ...

Stiati ca ...  o insula din Marea Caraibelor este populata de... porci? Animalele traiesc linistite, lenevesc la soare, dorm, mananca si nu se tem de nimic, motiv pentru care insula a devenit un punct de atractie pentru turisti. Porcii au fost adusi pe insula de catre marinarii care au trecut prin Arhipelagul Bahamas, in ideea ca vor constitui o buna sursa de hrana pe viitor. Cu timpul, porcii au invatat sa inoate si cand vad o ambarcatiune in larg, avanseaza si incep sa "tanjeasca" dupa mancare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1113 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in America Centrala ...

Stiati ca ...  in America Centrala, furnicile actioneaza ca niste "garzi de corp" pentru arborii acacia, aparandu-i pe acestia de buruieni si animale infometate, deoarece nectarul arborilor contine o enzima cu rol de descompunere a zaharozei, care impiedica furnicile sa se hraneasca cu alte surse de zahar?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1114 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai veche ...

Stiati ca ...  cea mai veche felina mare a trait cu 5,9 - 4,1 milioane de ani in urma, in regiunea care acum este cunoscuta ca fiind China, sugereaza fosile descoperite recent? Se pare ca fosilele apartin unei specii apropiate leopardului de zapada, care traieste in regiunea himalayana de astazi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1115 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare numar de degete ii apartine unui motan pe nume Tiger, care are 27 de degete la picioare si traieste in statul Alberta, din Canada?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1116 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 276 277 278

279

280 281 282 »
«

»