Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 280

Stiati ca... o caracteristica foarte ...

Stiati ca ...  o caracteristica foarte interesanta a speciei Onychomys torridus este capacitatea de a "urla"? Acest rozator poate emite sunete puternice, prelungi, cu o durata cuprinsa intre 0,7 si 1,2 secunde si care pot fi percepute de urechea umana chiar si de la o departare de 100 de metri. Asezat pe labele din spate si capul ridicat inspre cer, soarecele emite acest sunet ascutit inaintea unei lupte sau inainte de a-si ucide prada. Insiruirea mai multor sunete de acest tip aduce cu urletul lupilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1117 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii Onychomys torridus ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys torridus vaneaza intocmai cum ar face-o o felina sau alt mamifer de dimensiuni mult mai mari? Astfel, vanatoarea incepe cu o panda ca la carte. Cand prinde momentul oportun, rozatorul iese din ascunzatoare si, cu o miscare foarte rapida, isi musca victima de cap, muscatura fiind, de cele mai multe ori, fatala. In tot acest timp, soarecele tine ochii inchisi si isi da urechile pe spate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1118 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii Onychomys au ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys au o buna rezistenta la veninul unei specii de scorpion, regasite in zonele aride in care rozatoarele isi duc existenta? Scorpionul scoarta-de-copac-de-Arizona (Centruroides sculpturatus) este una dintre cele mai veninoase specii din lume, a carui intepatura provoca stop respirator oamenilor. Oamenii de stiinta au demonstrat ca intepatura acestui scorpion este foarte putin dureroasa in cazul soarecilor Onychomys torridus, fapt care le permite rozatoarelor sa vaneze scorpioni fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1119 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii pradatori Onychomys ...

Stiati ca ...  soarecii pradatori Onychomys torridus odata ce sunt suficient de mari pentru a parasi cuibul parintesc isi cauta o noua casa, pe care nu o construiesc ei insisi, ci o ocupa abuziv? Mai precis, soarecii Onychomys torridus gasesc vizuini ale altor rozatoare pe care le ocupa, fie ca sunt goale, fie ca sunt deja locuite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1120 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 277 278 279

280

281 282 283 »
«

»