´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 280

Stiati ca... soarecii Onychomys au ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys au o buna rezistenta la veninul unei specii de scorpion, regasite in zonele aride in care rozatoarele isi duc existenta? Scorpionul scoarta-de-copac-de-Arizona (Centruroides sculpturatus) este una dintre cele mai veninoase specii din lume, a carui intepatura provoca stop respirator oamenilor. Oamenii de stiinta au demonstrat ca intepatura acestui scorpion este foarte putin dureroasa in cazul soarecilor Onychomys torridus, fapt care le permite rozatoarelor sa vaneze scorpioni fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1117 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii pradatori Onychomys ...

Stiati ca ...  soarecii pradatori Onychomys torridus odata ce sunt suficient de mari pentru a parasi cuibul parintesc isi cauta o noua casa, pe care nu o construiesc ei insisi, ci o ocupa abuziv? Mai precis, soarecii Onychomys torridus gasesc vizuini ale altor rozatoare pe care le ocupa, fie ca sunt goale, fie ca sunt deja locuite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1118 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii Onychomys torridus ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys torridus deprind de mici calitatile de "razboinici" capabili sa doboare animale mai mari si mai periculoase decat ei? Conform specialistilor in domeniu, chiar si soriceii crescuti in captivitate invata rapid sa se descurce in viata, preluand comportamentul agresiv de la tatii lor: studiile au demonstrat ca soarecii Onychomys torridus sunt mai predispusi sa atace alti soareci si insecte cand sunt crescuti de ambii parinti, si nu doar de mama lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1119 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sute de milioane ...

Stiati ca ...  sute de milioane de viespi asiatice agresive au afectat in iulie 2013, trei orase din provincia chineza Shaanxi, provocand moartea a cel putin 42 de oameni si ranirea altor 1.675? Treizeci si sapte de pacienti sunt in stare critica dupa ce au fost intepati de viespi. Viespile, devenite foarte agresive pentru ca sunt in perioada de imperechere, au atacat numerosi copii si agricultori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1120 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 277 278 279

280

281 282 283 »
«

»