´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 281

Stiati ca... unele specii de ...

Stiati ca ...  unele specii de soareci, precum cele din genul antechinus, se imperecheaza pana mor, deoarece femelele intra in calduri toate odata si trebuie sa se imperecheze cat mai mult intr-un timp scurt pentru a se asigura ca isi transmit mai departe materialul genetic? Patru tipuri diferire de marsupiali (din genurile Antechinus, Phascogale si Dasykaluta), care traiesc in Australia, Papua Noua Guinee si America de Sud folosesc aceasta strategie. In timpul sezonului de imperechere, ei sunt activi toata ziua, iar o intalnire intre doi parteneri poate sa dureze si 12 ore. Aproape toata energia lor metabolica este indreptata spre imperechere, pentru ca apoi masculii sa moara la scurt timp dupa incetarea sezonului de imperechere. Pentru a putea face partidelor lungi de imperechere, nivelul lor de testosteron creste foarte mult, iar sistemul imunitar se dezactiveaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1121 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o caracteristica foarte ...

Stiati ca ...  o caracteristica foarte interesanta a speciei Onychomys torridus este capacitatea de a "urla"? Acest rozator poate emite sunete puternice, prelungi, cu o durata cuprinsa intre 0,7 si 1,2 secunde si care pot fi percepute de urechea umana chiar si de la o departare de 100 de metri. Asezat pe labele din spate si capul ridicat inspre cer, soarecele emite acest sunet ascutit inaintea unei lupte sau inainte de a-si ucide prada. Insiruirea mai multor sunete de acest tip aduce cu urletul lupilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1122 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii Onychomys torridus ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys torridus vaneaza intocmai cum ar face-o o felina sau alt mamifer de dimensiuni mult mai mari? Astfel, vanatoarea incepe cu o panda ca la carte. Cand prinde momentul oportun, rozatorul iese din ascunzatoare si, cu o miscare foarte rapida, isi musca victima de cap, muscatura fiind, de cele mai multe ori, fatala. In tot acest timp, soarecele tine ochii inchisi si isi da urechile pe spate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1123 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii Onychomys au ...

Stiati ca ...  soarecii Onychomys au o buna rezistenta la veninul unei specii de scorpion, regasite in zonele aride in care rozatoarele isi duc existenta? Scorpionul scoarta-de-copac-de-Arizona (Centruroides sculpturatus) este una dintre cele mai veninoase specii din lume, a carui intepatura provoca stop respirator oamenilor. Oamenii de stiinta au demonstrat ca intepatura acestui scorpion este foarte putin dureroasa in cazul soarecilor Onychomys torridus, fapt care le permite rozatoarelor sa vaneze scorpioni fara probleme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1124 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 278 279 280

281

282 283 284 »
«

»