Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 285

Stiati ca... Oarfish sau pestele-vasla ...

Stiati ca ...  Oarfish sau pestele-vasla este cel mai lung peste osos din lume, ajungand la dimensiuni de 17 metri si la o greutate de pana la 270 de kilograme? Denumirea si-a capatat-o datorita inotatoarelor foarte lungi, asemanatoare cu o vasla. Pestele-vasla este binecunoscut in folclorul japonezilor, unde este considerat un "mesager de la Palatul din mare al lui Dumnezeu". Potrivit traditiei, daca multi astfel de pesti esueaza la tarm, ar putea insemna ca urmeaza un cutremur devastator.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1137 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintii rozatoarelor nu ...

Stiati ca ...  dintii rozatoarelor nu se opresc niciodata din crestere?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1138 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantii pot monitoriza ...

Stiati ca ...  elefantii pot monitoriza si detecta pana la 30 de membri ai familiei proprii, prin adulmecarea mirosului lor si crearea unei harti mentale a locului in care acestia se afla? Acestia au creierul mai dens decat cel uman si lobii temporali, asociati cu memoria, mai dezvoltati decat in cazul nostru. Lobii elefantilor contin mai multe straturi, ceea ce inseamna ca pot stoca mai multa informatie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1139 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... porumbelul calator care ...

Stiati ca ...  porumbelul calator, care se poate intoarce, cu precizie, in locul din care a plecat, de la distante extrem de mari, peste 1.800 de kilometri, are structuri cu un anumit continut de fier in alcatuirea ciocurilor, insusire care il ajuta sa perceapa campul magnetic al Pamantului, independent de miscarile si pozitia lui, identificandu-si, astfel, amplasarea geografica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1140 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 282 283 284

285

286 287 288 »
«

»