´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 285

Stiati ca... elefantii pot monitoriza ...

Stiati ca ...  elefantii pot monitoriza si detecta pana la 30 de membri ai familiei proprii, prin adulmecarea mirosului lor si crearea unei harti mentale a locului in care acestia se afla? Acestia au creierul mai dens decat cel uman si lobii temporali, asociati cu memoria, mai dezvoltati decat in cazul nostru. Lobii elefantilor contin mai multe straturi, ceea ce inseamna ca pot stoca mai multa informatie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1137 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... porumbelul calator care ...

Stiati ca ...  porumbelul calator, care se poate intoarce, cu precizie, in locul din care a plecat, de la distante extrem de mari, peste 1.800 de kilometri, are structuri cu un anumit continut de fier in alcatuirea ciocurilor, insusire care il ajuta sa perceapa campul magnetic al Pamantului, independent de miscarile si pozitia lui, identificandu-si, astfel, amplasarea geografica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1138 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinii sunt daltonisti ...

Stiati ca ...  rechinii sunt daltonisti, asa ca se bazeaza pe diferite simturi in functie de distanta, vederea fiind importanta doar atunci cand sunt aproape de prada sau atunci cand navigheaza si incearca sa-si gaseasca parteneri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1139 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pasarile care se ...

Stiati ca ...  pasarile care se aventureaza sa se aseze pe apa sau sa inoate deasupra lacului Natron, pozitionat in partea nordica a Tanzaniei, in apropierea granitei cu Kenya, sunt transformate, la propriu, in adevarate statui, din cauza alcalinitatii apei, care poate atinge un PH de 9-10.5, aproape la fel de alcalin ca amoniacul? Practic, pasarile care ating apa sunt calcifiate!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1140 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 282 283 284

285

286 287 288 »
«

»