Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 287

Stiati ca... gandacul de desert ...

Stiati ca ...  gandacul de desert din Namibia (Stenocara gracilipes), care traieste pe tarmul arid al acestei tari, intr-o regiune in care nivelul anual de precipitatii este de 40 de milimetri, a dezvoltat o metoda unica pentru a obtine apa de baut? Dimineata, pe tarmul atlantic al Namibiei, se formeaza ceata ca urmare a interactiunii dintre aerul fierbinte al desertului si briza venita dinspre ocean. Gandacul are un set de aripi adaptate pentru a colecta apa, pe care le extinde, acumuland picaturi minuscule de lichid. Cand aceste picaturi au devenit suficient de mari, acestea aluneca intr-un "sant" acoperit cu o substanta ceroasa ce transmite apa spre gura sa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1145 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi hipopotamul petrece ...

Stiati ca ...  desi hipopotamul petrece nenumarate ore in soare, pielea lui nu este afectata de aceasta expunere constanta, pentru ca acesta este protejat de o secretie glandulara produsa sub piele si eliminata pe toata suprafata corpului prin pori? Secretia este formata din doua tipuri de acid, acid hiposudoric si acid norhiposudoric, dovedindu-se ca este, totodata, o substanta antibiotica, care are un efect de respingere a insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1146 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o musculatura precum ...

Stiati ca ...  o musculatura precum cea a caracatitei este intalnita extrem de rar in natura, ea avand capacitatea de a deveni tare sau moale in functie de nevoie, asemenea limbii umane sau trompei de elefant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1147 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in timpul imperecherii ...

Stiati ca ...  in timpul imperecherii, unele specii de broaste testoase de apa sarata emit un raget mai tare decat cel al unui elefant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1148 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 284 285 286

287

288 289 290 »
«

»