´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 288

Stiati ca... furnica cu falcile-capcana ...

Stiati ca ...  furnica cu falcile-capcana (Odontomachus bauri) isi poate inchide mandibulele cu o viteza incredibila: o cursa completa in 0,13 milisecunde, de 2.300 de ori mai rapid decat o clipire? Aceasta abilitate le permite furnicilor sa sara, in timp ce se agata cu "gura" de sol, la inaltimi si pe distante uimitoare, raportat la dimensiunile lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1149 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gandacul de desert ...

Stiati ca ...  gandacul de desert din Namibia (Stenocara gracilipes), care traieste pe tarmul arid al acestei tari, intr-o regiune in care nivelul anual de precipitatii este de 40 de milimetri, a dezvoltat o metoda unica pentru a obtine apa de baut? Dimineata, pe tarmul atlantic al Namibiei, se formeaza ceata ca urmare a interactiunii dintre aerul fierbinte al desertului si briza venita dinspre ocean. Gandacul are un set de aripi adaptate pentru a colecta apa, pe care le extinde, acumuland picaturi minuscule de lichid. Cand aceste picaturi au devenit suficient de mari, acestea aluneca intr-un "sant" acoperit cu o substanta ceroasa ce transmite apa spre gura sa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1150 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi hipopotamul petrece ...

Stiati ca ...  desi hipopotamul petrece nenumarate ore in soare, pielea lui nu este afectata de aceasta expunere constanta, pentru ca acesta este protejat de o secretie glandulara produsa sub piele si eliminata pe toata suprafata corpului prin pori? Secretia este formata din doua tipuri de acid, acid hiposudoric si acid norhiposudoric, dovedindu-se ca este, totodata, o substanta antibiotica, care are un efect de respingere a insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1151 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o musculatura precum ...

Stiati ca ...  o musculatura precum cea a caracatitei este intalnita extrem de rar in natura, ea avand capacitatea de a deveni tare sau moale in functie de nevoie, asemenea limbii umane sau trompei de elefant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1152 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 285 286 287

288

289 290 291 »
«

»