Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 294

Stiati ca... paianjenii poseda de ...

Stiati ca ...  paianjenii poseda, de asemenea, mai multe trasaturi care le disting de alte arahnide? Toti paianjenii sunt capabili sa produca matase de diferite tipuri, utilizata pentru vanat. Chelicerele celor mai multor specii contin glande veninoase, iar veninul elaborat de ele este injectat in prada sau inamic. Pedipalpii masculilor sunt specializati in transferul spermei la femele in timpul imperecherii. Multe specii de paianjeni prezinta dimorfism sexual, caracterizat prin deosebirele de dimensiuni si culoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1173 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea paianjenilor care ...

Stiati ca ...  majoritatea paianjenilor care vaneaza in mod activ, si nu construiesc panze, ci au smocuri dense de par fin intre ghearele din varful picioarelor lor? Aceste smocuri, cunoscut sub numele de scopulae, se ramifica in peste 1000 de fire si mai subtiri permitandu-le sa se urce pe suprafete verticale si plane, sau chiar pe plafon.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1174 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... insecta la care ...

Stiati ca ...  insecta la care actul se*ual implica si un act de cruzime al carui victima este chiar masculul este paianjenul vaduva neagra? Dupa inseminare, femela mananca capul masculului, uneori nu se mai dovedeste atat de rabdatoare si trece la fapte chiar in timpul imperecherii. Se pare ca sursa acestui comportamnet ciudat este un straniu instinct de conservare, care o indeamna sa-si procure destula mancare pentru a asigura supravietuirea urmasului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1175 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in trecut pentru ...

Stiati ca ...  in trecut, pentru a le spori rezistenta, comerciantii de papagali le permiteau sa bea numai cafea in timpul transportului? Totusi, studiile au demonstrat ca pentru toate pasarile, cafeina continuta de cafea este daunatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1176 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 291 292 293

294

295 296 297 »
«

»