´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 294

Stiati ca... insecta la care ...

Stiati ca ...  insecta la care actul se*ual implica si un act de cruzime al carui victima este chiar masculul este paianjenul vaduva neagra? Dupa inseminare, femela mananca capul masculului, uneori nu se mai dovedeste atat de rabdatoare si trece la fapte chiar in timpul imperecherii. Se pare ca sursa acestui comportamnet ciudat este un straniu instinct de conservare, care o indeamna sa-si procure destula mancare pentru a asigura supravietuirea urmasului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1173 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in trecut pentru ...

Stiati ca ...  in trecut, pentru a le spori rezistenta, comerciantii de papagali le permiteau sa bea numai cafea in timpul transportului? Totusi, studiile au demonstrat ca pentru toate pasarile, cafeina continuta de cafea este daunatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1174 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea papagalilor sunt ...

Stiati ca ...  majoritatea papagalilor sunt pasari viu colorate sunt predominant verzi, cu combinatii de alte culori deschise si vii, desi cateva specii sunt monocolore sau policolore? Speciile de cacadu sunt albe sau negre, cu o creasta de pene, mobila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1175 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea papagalilor clocesc ...

Stiati ca ...  majoritatea papagalilor clocesc in spatii inchise, fie in scorburi de copaci sau in cavitati sapate in stanci? Numai papagalii calugari si cinci specii de Agapornis isi construiesc cuiburi in copaci. Trei specii de pamant din Australia si din Noua Zeelanda isi fac cuibul pe sol.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1176 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 291 292 293

294

295 296 297 »
«

»