´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 294

Stiati ca... in prezent paianjenii ...

Stiati ca ...  in prezent, paianjenii se intalnesc pe toate continentele, cu exceptia Antarctidei? Prefera sa traiasca in regiunile tropicale, paduri, pesteri, in regiunile alpine, de stepa, localitatile umane, chiar si in bazinele acvatice cum ar fi familia Cybaeidae.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1173 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dimensiunile paianjenilor difera ...

Stiati ca ...  dimensiunile paianjenilor difera, cel mai mic este Patu digua de 0,37 milimetri, pe cand cel mai mare este Theraphosa blondi care are 90 de milimetri, sau 250 milimetrim daca ii sunt masurate si picioarele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1174 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morfologia si anatomia ...

Stiati ca ...  morfologia si anatomia paianjenilor include multe caracteristici in comun cu alte arahnide? Corpul este impartit in doua regiuni, au opt picioare articulate, chelicere, pedialpi, aripile si antenele lipsesc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1175 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi toate artropodele ...

Stiati ca ...  desi toate artropodele folosesc muschii atasati de interiorul exoscheletul pentru a se deplasa, paianjenii utilizeaza presiunea hidraulica? Datorita presiunii picioarele se extind si se contracta cu ajutorul unor muschi aductori. Ca rezultat picioarele unui paianjen mort nu se pot extinde si se ghemuiesc. In timpul miscarii presiunea interna din picioare se mareste de 8 ori, in comparatie cu nivelul presiunii cand paianjenul se afla in repaus. Presiunea arteriala a picioarelor este cu succes utiliazata de catre paianjenii saritori. In a treia si a patra pereche a picioarelor are loc cresterea brusca a presiunii, de aceea acesti paianjeni pot executa sarituri la distante de 50 de ori mai mari decat lungimea corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1176 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 291 292 293

294

295 296 297 »
«

»