´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 298

Stiati ca... alimentatia unui papagal ...

Stiati ca ...  alimentatia unui papagal cuprinde fructe, seminte, flori, nuci, muguri si unele insecte? Papagalii lorikeet se hranesc si cu nectar de flori si fructe moi. S-a observat ca multe specii consuma fructele numai pentru a ajunge la seminte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1189 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la papagalul nimfa ...

Stiati ca ...  la papagalul nimfa dezvoltarea ciocului atat de mare si puternic, poate fi atribuita cu precadere consumului de seminte? Semintele constituie o parte integranta a dietei lor, iar papagalii stiu cum sa elimine, inainte de ingestie, capsula semintelor si alte parti ale fructelor care contin otravuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1190 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... papagalul de mare ...

Stiati ca ...  papagalul de mare este o pasare curioasa, se uita cu placere in cuiburile tovarasilor sai de specie? Sunetele caracteristice emise de acesta sunt un "arrho" mormait si un "oarr" zumzait.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1191 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... papagalul de mare ...

Stiati ca ...  papagalul de mare isi unge penele cu secretia uleioasa a glandei uropigiene de la baza cloacei, devenind astfel impermeabil la apa? Sub apa papagalul de mare elimina aerul dintre pene, aratand de parca ar inota intr-o bula argintie de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1192 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 295 296 297

298

299 300 301 »
«

»