´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 299

Stiati ca... exista un melc ...

Stiati ca ...  exista un melc marin care isi abandoneaza penisul dupa copulatie, ca ulterior sa-i creasca altul in loc? Melcul alb-rosu cunoscut sub numele de Chromodoris reticulata (care este de fapt o molusca fara carapace) traieste in apele calde din Asia de Sud-Est. Cercetatorii au descoperit ca animalul are nevoie de 24 de ore intre partidele de sex pentru a "derula" un penis juvenil care este spiralat in interiorul corpului, acesta luand locul penisului extern uzat. Specialistii au observat ca animalul poate repeta acest proces de cel putin trei ori. Animalul joaca un rol dublu in timpul copulatiei: el transmite sperma partenerului, dar, in acelasi timp, receptioneaza sperma de la acesta, pe care o stocheaza pentru inseminarea ulterioara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1193 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Euprymna tasmanica este ...

Stiati ca ...  "Euprymna tasmanica" este un calamar cu o lungime de doar 7 cm, care traieste intr-un ritm rapid, avand o viata foarte scurta, de doar un an? Cu toate acestea, actul sexual al acestor cefalopode poate dura pana la trei ore.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1194 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... s-a descoperit o ...

Stiati ca ...  s-a descoperit o specie primitiva de coral pe tarmul Australiei, care a trait acum circa 570 de milioane de ani si este prima specie care s-a reprodus pe cale sexuala, cu 30 de milioane de ani mai devreme decat se crezuse initial? Botezata "Funisia dorothea", specia a aparut in era Neoproterozoica si reprezenta unul dintre cele mai avansate organisme din acea perioada. Acesta putea atinge o lungime de 30 de centimetri, fiind suficient de flexibil pentru a se apleca in cautarea partenerilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1195 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare peste din lume, numit Leedsichthys problematicus, avea o lungime mai mare de 15 metri si a trait in Jurasic, cu 160 de milioane de ani in urma? Specialistii au declarat ca specimenul avea o lungime de 15 metri, adica dublu fata de dimensiunile pe care le estimasera cercetatorii initial. De asemenea, s-a constatat ca pestele avea si o plasa delicata peste branhii care actiona precum o plasa de pescuit si care captura planctonul pe masura ce apa trecea prin gura lui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1196 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 296 297 298

299

300 301 302 »
«

»