´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 301

Stiati ca... Euprymna tasmanica este ...

Stiati ca ...  "Euprymna tasmanica" este un calamar cu o lungime de doar 7 cm, care traieste intr-un ritm rapid, avand o viata foarte scurta, de doar un an? Cu toate acestea, actul sexual al acestor cefalopode poate dura pana la trei ore.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1201 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... s-a descoperit o ...

Stiati ca ...  s-a descoperit o specie primitiva de coral pe tarmul Australiei, care a trait acum circa 570 de milioane de ani si este prima specie care s-a reprodus pe cale sexuala, cu 30 de milioane de ani mai devreme decat se crezuse initial? Botezata "Funisia dorothea", specia a aparut in era Neoproterozoica si reprezenta unul dintre cele mai avansate organisme din acea perioada. Acesta putea atinge o lungime de 30 de centimetri, fiind suficient de flexibil pentru a se apleca in cautarea partenerilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1202 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare peste din lume, numit Leedsichthys problematicus, avea o lungime mai mare de 15 metri si a trait in Jurasic, cu 160 de milioane de ani in urma? Specialistii au declarat ca specimenul avea o lungime de 15 metri, adica dublu fata de dimensiunile pe care le estimasera cercetatorii initial. De asemenea, s-a constatat ca pestele avea si o plasa delicata peste branhii care actiona precum o plasa de pescuit si care captura planctonul pe masura ce apa trecea prin gura lui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1203 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o vaca da ...

Stiati ca ...  o vaca da peste 200.000 de pahare de lapte de-a lungul vietii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1204 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 298 299 300

301

302 303 304 »
«

»