´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 303

Stiati ca... lacustele au urechi ...

Stiati ca ...  lacustele au urechi pe ambele picioare din fata? Urechile lor au gauri mici cu o membrana intinsa la suprafata, asemenea tobelor mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1209 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femela leu se ...

Stiati ca ...  femela leu se ocupa cu vanatoarea in peste 90% din cazuri, in timp ce masculul leu prefera sa doarma sau sa se odihneasca?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1210 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare pasare de pe Pamant este strutul? Aceasta are o inaltime de 2,7 m si poate atinge greutatea de 156 kg. Traieste in regiunile tropicale din Africa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1211 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in urma cu ...

Stiati ca ...  in urma cu 280 milioane de ani, mlastinile au inceput sa se usuce? Amfibiile aveau nevoie de apa, pentru ca acolo isi depuneau ouale. Din cauza lipsei de apa, multe specii de amfibii au disparut. Altele, adaptandu-se la noile conditii, s-au transformat de-a lungul generatiilor in reptile. Acestea isi depuneau ouale pe uscat. Reptile uriase, dinozaurii, cutreierau Pamantul. Unele exemplare ajungeau la marimi de 30 de ori cat un elefant. Dinozaurii au disparut in urma cu aproximativ 60 milioane de ani. Inainte de disparitia acestora, aproximativ acum 150 milioane de ani, au aparut primele mamifere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1212 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 300 301 302

303

304 305 306 »
«

»