´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 36

Stiati ca... vulturii sunt capabili ...

Stiati ca ...  vulturii sunt capabili sa determine pozitia exacta a prazii de la o distanta de 40 de km? Este ca si cum ai incerca sa zaresti un soarece din avion.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 141 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vidra marina in ...

Stiati ca ...  vidra marina in general nu se scufunda la o adancime mai mare de 40 de metri totusi cea mai adanca scufundare confirmata a fost de 97 de metri? De obicei o scufundare nu dureaza mai mult de 90 de secunde, dar cea mai lunga scufundare inregistrata este de 4 minute si 25 de secunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 142 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele nu au ...

Stiati ca ...  morsele nu au mustati, ele au niste fire de par care sunt extrem de sensibile, fiind fixate in muschi si conectate la sistemul circulator si cel nervos? Au intre 400 si 700 de astfel de organe tactile aliniate pe 15 randuri din jurul nasului. Morsele folosesc aceste fire de par la fel cum o face pisica sau vidra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 143 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele par masive ...

Stiati ca ...  morsele par masive, mari, greoaie, insa cu toate acestea se sperie extrem de usor? Sunt sensibile atunci cand simt ca se apropie vreo barca sau cand aud un avion. Toata adunatura de morse intra in panica si atunci se scufunda in apa, unde se simt mai in siguranta. In afara oamenilor care le-au tot vanat in ultimele decenii, morsele mai au doi pradatori naturali balena ucigasa in apa, si ursul polar pe uscat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 144 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 33 34 35

36

37 38 39 »
«

»