´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 36

Stiati ca... morsele nu au ...

Stiati ca ...  morsele nu au mustati, ele au niste fire de par care sunt extrem de sensibile, fiind fixate in muschi si conectate la sistemul circulator si cel nervos? Au intre 400 si 700 de astfel de organe tactile aliniate pe 15 randuri din jurul nasului. Morsele folosesc aceste fire de par la fel cum o face pisica sau vidra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 141 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele par masive ...

Stiati ca ...  morsele par masive, mari, greoaie, insa cu toate acestea se sperie extrem de usor? Sunt sensibile atunci cand simt ca se apropie vreo barca sau cand aud un avion. Toata adunatura de morse intra in panica si atunci se scufunda in apa, unde se simt mai in siguranta. In afara oamenilor care le-au tot vanat in ultimele decenii, morsele mai au doi pradatori naturali balena ucigasa in apa, si ursul polar pe uscat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 142 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... atunci cand vine ...

Stiati ca ...  atunci cand vine vorba despre inmultire morsele aflate in zone atat de vitrege sunt la limita supravietuirii, ceea ce le-a facut sa se adapteze si din acest punct de vedere? Astfel, in perioada de reproducere, o femela morsa are o "implantare intarziata", mai exact ovulul fecundat are nevoie de trei pana la cinci luni pentru a se fixa in peretele uterin. Acest lucru o ajuta pe femela sa isi asigure in tot acest timp resursele necesare pentru a creste un pui, care va creste intr-un ritm uimitor. Puiul ramane alaturi de mama sa vreme de doi ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 143 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele sunt mamifere ...

Stiati ca ...  morsele sunt mamifere marine, ceea ce inseamna ca au organismul adaptat la viata sub apa spre deosebire de mamiferele terestre? Astfel, ele au de doua pana la de trei ori mai mult sange decat un animal terestru de aceleasi dimensiuni. Aceasta se datoreaza faptului ca ele trebuie sa stea scufundate in apa perioade lungi pentru a-si vana hrana, ceea ce inseamna ca necesita o cantitate mai mare de oxigen stocat in sange.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 144 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 33 34 35

36

37 38 39 »
«

»