Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 369

Stiati ca... albinele nu vad ...

Stiati ca ...  albinele nu vad culoarea rosie dar in schimb ele vad razele ultraviolete care sunt invizibile pentru noi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1473 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ecolocatia este ceea ...

Stiati ca ...  ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1474 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii inteleg mai ...

Stiati ca ...  delfinii inteleg mai bine de 100 de cuvinte si comenzi date de oameni, iar in ultimul timp folosesc iPad-ul pentru a invata abilitati de baza in comunicare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1475 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... comparativ cu oamenii ...

Stiati ca ...  comparativ cu oamenii, care au 100 de miliarde de neuroni, caracatitele obisnuite pot avea in jur de 130 de milioane de neuroni in creier? Partea ciudata este ca trei cincimi dintre neuronii unei caracatite nu se gasesc in creier, ci in brate.In plus, s-a observat ca atunci cand cercetatorii au taiat o parte dintre bratele unor caracatite (care pot creste la loc) aceasta nu numai ca se poate deplasa singura, dar in situatia in care intalneste o sursa de hrana, o imobilizeaza si incearca sa o indrepte spre locul unde stie ca ar trebui sa se gaseasca gura caracatitei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1476 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 366 367 368

369

370 371 372 »
«

»