´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 37

Stiati ca... vidra marina este ...

Stiati ca ...  vidra marina este singurul animal carnivor care are 4 incisivi in maxilarul inferior? Acestia sunt orientati spre inainte si sunt folositi pentru a sparge cochiliile prazilor mici si a le goli de continut.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 145 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vulturii sunt capabili ...

Stiati ca ...  vulturii sunt capabili sa determine pozitia exacta a prazii de la o distanta de 40 de km? Este ca si cum ai incerca sa zaresti un soarece din avion.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 146 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vidra marina in ...

Stiati ca ...  vidra marina in general nu se scufunda la o adancime mai mare de 40 de metri totusi cea mai adanca scufundare confirmata a fost de 97 de metri? De obicei o scufundare nu dureaza mai mult de 90 de secunde, dar cea mai lunga scufundare inregistrata este de 4 minute si 25 de secunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 147 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele nu au ...

Stiati ca ...  morsele nu au mustati, ele au niste fire de par care sunt extrem de sensibile, fiind fixate in muschi si conectate la sistemul circulator si cel nervos? Au intre 400 si 700 de astfel de organe tactile aliniate pe 15 randuri din jurul nasului. Morsele folosesc aceste fire de par la fel cum o face pisica sau vidra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 148 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 34 35 36

37

38 39 40 »
«

»