´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 37

Stiati ca... atunci cand vine ...

Stiati ca ...  atunci cand vine vorba despre inmultire morsele aflate in zone atat de vitrege sunt la limita supravietuirii, ceea ce le-a facut sa se adapteze si din acest punct de vedere? Astfel, in perioada de reproducere, o femela morsa are o "implantare intarziata", mai exact ovulul fecundat are nevoie de trei pana la cinci luni pentru a se fixa in peretele uterin. Acest lucru o ajuta pe femela sa isi asigure in tot acest timp resursele necesare pentru a creste un pui, care va creste intr-un ritm uimitor. Puiul ramane alaturi de mama sa vreme de doi ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 145 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele sunt mamifere ...

Stiati ca ...  morsele sunt mamifere marine, ceea ce inseamna ca au organismul adaptat la viata sub apa spre deosebire de mamiferele terestre? Astfel, ele au de doua pana la de trei ori mai mult sange decat un animal terestru de aceleasi dimensiuni. Aceasta se datoreaza faptului ca ele trebuie sa stea scufundate in apa perioade lungi pentru a-si vana hrana, ceea ce inseamna ca necesita o cantitate mai mare de oxigen stocat in sange.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 146 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... amfibienii grupati de ...

Stiati ca ...  amfibienii grupati de specialisti in genul Dendrobates s-au adaptat la atacul pradatorilor naturali printr-o arma putin obisnuita, pielea lor veninoasa? Aceste broaste secreta toxine alcaloide prin piele, fapt ce duce la otravirea oricarei creaturi care intra in contact cu ele. Majoritatea celor 175 de specii nu sunt mortale cu exceptia unora care pot ucide usor orice om care intra in contact cu epiderma lor periculoasa. Toate aceste broaste prezinta culori vii, puternice si contrastante pentru a avertiza astfel orice eventual pradator. Pielea de pe spatele broastelor sageata secreta toxine alcaloide cu efect neurotoxic. Un astfel de amfibian produce zilnic o cantitate de toxine capabila sa ucida 10 oameni adulti. Broastele nu isi secreta propria otrava, alcaloizii respectivi fiind sintetizati din anumite specii de furnici si muste consumate de acesti amfibieni. Din acest motiv, broastele sageata tinute in captivitate si hranite cu hrana atipica nu au secretat periculoasele toxine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 147 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leul african este ...

Stiati ca ...  leul african este a doua felina ca marime dupa tigru, se pare ca acesta conduce detasat in topul felinelor mancatoare de oameni? Cauza o reprezinta disparitia constanta a tigrilor din padurile Asiei, precum si faptul ca populatia Africii creste accelerat, tot mai multi oameni fiind astfel pusi in situatia de a incalca tinuturile unde traiesc lei. Datorita acestei situatii, circa 70 de persoane sunt ucise in fiecare an doar in Tanzania. In ciuda acestor cifre, leii nu au dezvoltat o anume predilectie pentru carnea de om. In majoritatea cazurilor, responsabili pentru atacuri sunt leii batrani, raniti, debili fizic, sau cei care au fost alungati din grupul lor. Datorita acestor situatii, leii respectivi nu mai sunt capabili sa vaneze prazile lor naturale. In mod natural acestia incep sa pandeasca si sa ucida oameni. Evident, actul uciderii unui om este mult mai usor de infaptuit pentru un leu batran sau bolnav decat urmarirea unor zebre, antilope sau bivoli. Odata ce un astfel de leu a ucis oameni, va continua sa-i vaneze pentru tot restul vietii, felina fiind pe deplin constienta ca o persoana adulta nu-i poate opune rezistenta asemenea unui bivol sau unui facocer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 148 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 34 35 36

37

38 39 40 »
«

»