Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 371

Stiati ca... ecolocatia este ceea ...

Stiati ca ...  ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1481 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii inteleg mai ...

Stiati ca ...  delfinii inteleg mai bine de 100 de cuvinte si comenzi date de oameni, iar in ultimul timp folosesc iPad-ul pentru a invata abilitati de baza in comunicare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1482 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... comparativ cu oamenii ...

Stiati ca ...  comparativ cu oamenii, care au 100 de miliarde de neuroni, caracatitele obisnuite pot avea in jur de 130 de milioane de neuroni in creier? Partea ciudata este ca trei cincimi dintre neuronii unei caracatite nu se gasesc in creier, ci in brate.In plus, s-a observat ca atunci cand cercetatorii au taiat o parte dintre bratele unor caracatite (care pot creste la loc) aceasta nu numai ca se poate deplasa singura, dar in situatia in care intalneste o sursa de hrana, o imobilizeaza si incearca sa o indrepte spre locul unde stie ca ar trebui sa se gaseasca gura caracatitei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1483 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... inteligentii corbi se ...

Stiati ca ...  inteligentii corbi se folosesc de limbajul gesturilor pentru a-si imbogati comunicarea intra-specifica, mai bine zis de asa-numite gesturi deictice pentru a starni interesul unui partener potential sau a-si intari legaturile deja stabilite cu ceilalti corbi din grup?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1484 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 368 369 370

371

372 373 374 »
«

»