Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 372

Stiati ca... girafele compenseza neajunsurile ...

Stiati ca ...  girafele compenseza neajunsurile inaltimii cu o circulatie sanguina unica? Girafa, faptura impunatoare, al carui cap se afla la aproximativ 16 de metri deaspra solului este perfect adaptata pentru a concura cu celelalte animale care pasc. Statura ii permite sa ajunga astfel la frunzele aflate in copaci. Daca avantajul ei este evident, exista si neajunsuri cand au un gat de o asemenea lungime. Inima sa trebuie sa pompeze de doua ori la fel mai mult decat cea a unei vaci, pentru ca irigarea creierului sa fie facuta in mod corespunzator.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1485 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... laptele de balena ...

Stiati ca ...  laptele de balena nu e recomandat in diete slabe in grasimi? Un pui de balena nu este un lucru "mic". Dupa 10-12 luni, un pui de balena are la nastere aproximativ o treime lungimea mamei. Pentru a-si hrani nou-nascutul, balena mama elibereaza laptele, direct in gura puiului, cu ajutorul muschilor din jurul glandei mamare. In tot acest timp, puiul sta prins de sfarc. Cu aproape 50% grasime, laptele balena are de zece ori continutul de grasime din laptele uman. Acest lucru ajuta puiul sa ia rapid in greutate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1486 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pasarile folosesc repere ...

Stiati ca ...  pasarile folosesc repere cand calatoresc pe distante mari? Porumbeii pot zbura mii de kilometri pentru a gasi in acelasi loc fara dificultati de navigatie. Unele specii de pasari, cum sunt cele artice, fac calatorii de 25.000 dus-intors in fiecare an. Desi sunt multe specii care se orienteaza in raport cu campul magnetic al pamantului, un studiu publicat din 2006, sugereaza ca porumbeii se pot folosi de repere familiare de pe sol, pentru a gasi drumul spre casa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1487 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... asa cunoscuta cartita ...

Stiati ca ...  asa cunoscuta cartita sobolan nu e oarba? Cu ochii lor pricajiti si stilul de viata subteran, cartitele sobolani din Africa au fost mult timp considerate oarbe. Desi se credea ca aceste animale se foloseau mai mult de curentele de aer pentru se orienta, decat de ochi, un studiu din 2006 demonstreaza ca, in anumite limite, cartitele sobolani au simtul luminii dezvoltat, dar nu le place ce vad.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1488 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 369 370 371

372

373 374 375 »
«

»