´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 373

Stiati ca... puisorii de gaina ...

Stiati ca ...  puisorii de gaina sunt altruisti? Este o greseala sa credem ca ritmul dat evolutie, produce si un comportament egoist la animale, pentru care ar conta doar propria supravietuire. Altruismul abunda in cazurile in care o mana de ajutor va incuraja supravietuirea de material genetic similar cu cel propriu. Puisorii de gaina practica acest gen de comportament altruist.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1489 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantii uita dar ...

Stiati ca ...  elefantii uita, dar nu sunt prosti? Elefantii au cel mai mare creier decat orice mamifer care a trait vreodata, acesta depaseste de cele mai multe ori 5 kg. La fel ca si in cazul oamenilor, inteligenta este greu de cuantificat, dar in medie, elefantul are un EQ -Inteligenta emotionala- de peste 1.88. Oamenii au in medie un EQ cuprins in intervalul 7.33 - 7.69, cimpanzei de 2.45, iar porci de 0.27. Inteligenta emotionala reprezinta aptitudinea de a identifica, evalua si controla propriile emotii dar si pe cele ale persoanelor din jur. Cum inteligenta si memoria merg mana-n mana, rezulta ca elefantii nu au o memorie infailibila, ei uita, dar nu sunt prosti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1490 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Australia are cele ...

Stiati ca ...  Australia are cele mai multe specii de reptile din lume, 755?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1491 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... binecunoscutul caine Saint-Bernard ...

Stiati ca ...  binecunoscutul caine Saint-Bernard poate semnala apropierea avalanselor si furtunilor de zapada? Acestia au un simt deosebit in ceea ce priveste schimbarile de vreme specifice zonelor montane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1492 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 370 371 372

373

374 375 376 »
«

»