Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 373

Stiati ca... pasarile folosesc repere ...

Stiati ca ...  pasarile folosesc repere cand calatoresc pe distante mari? Porumbeii pot zbura mii de kilometri pentru a gasi in acelasi loc fara dificultati de navigatie. Unele specii de pasari, cum sunt cele artice, fac calatorii de 25.000 dus-intors in fiecare an. Desi sunt multe specii care se orienteaza in raport cu campul magnetic al pamantului, un studiu publicat din 2006, sugereaza ca porumbeii se pot folosi de repere familiare de pe sol, pentru a gasi drumul spre casa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1489 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... asa cunoscuta cartita ...

Stiati ca ...  asa cunoscuta cartita sobolan nu e oarba? Cu ochii lor pricajiti si stilul de viata subteran, cartitele sobolani din Africa au fost mult timp considerate oarbe. Desi se credea ca aceste animale se foloseau mai mult de curentele de aer pentru se orienta, decat de ochi, un studiu din 2006 demonstreaza ca, in anumite limite, cartitele sobolani au simtul luminii dezvoltat, dar nu le place ce vad.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1490 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puisorii de gaina ...

Stiati ca ...  puisorii de gaina sunt altruisti? Este o greseala sa credem ca ritmul dat evolutie, produce si un comportament egoist la animale, pentru care ar conta doar propria supravietuire. Altruismul abunda in cazurile in care o mana de ajutor va incuraja supravietuirea de material genetic similar cu cel propriu. Puisorii de gaina practica acest gen de comportament altruist.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1491 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantii uita dar ...

Stiati ca ...  elefantii uita, dar nu sunt prosti? Elefantii au cel mai mare creier decat orice mamifer care a trait vreodata, acesta depaseste de cele mai multe ori 5 kg. La fel ca si in cazul oamenilor, inteligenta este greu de cuantificat, dar in medie, elefantul are un EQ -Inteligenta emotionala- de peste 1.88. Oamenii au in medie un EQ cuprins in intervalul 7.33 - 7.69, cimpanzei de 2.45, iar porci de 0.27. Inteligenta emotionala reprezinta aptitudinea de a identifica, evalua si controla propriile emotii dar si pe cele ale persoanelor din jur. Cum inteligenta si memoria merg mana-n mana, rezulta ca elefantii nu au o memorie infailibila, ei uita, dar nu sunt prosti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1492 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 370 371 372

373

374 375 376 »
«

»