´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 375

Stiati ca... elefantii uita dar ...

Stiati ca ...  elefantii uita, dar nu sunt prosti? Elefantii au cel mai mare creier decat orice mamifer care a trait vreodata, acesta depaseste de cele mai multe ori 5 kg. La fel ca si in cazul oamenilor, inteligenta este greu de cuantificat, dar in medie, elefantul are un EQ -Inteligenta emotionala- de peste 1.88. Oamenii au in medie un EQ cuprins in intervalul 7.33 - 7.69, cimpanzei de 2.45, iar porci de 0.27. Inteligenta emotionala reprezinta aptitudinea de a identifica, evalua si controla propriile emotii dar si pe cele ale persoanelor din jur. Cum inteligenta si memoria merg mana-n mana, rezulta ca elefantii nu au o memorie infailibila, ei uita, dar nu sunt prosti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1497 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Australia are cele ...

Stiati ca ...  Australia are cele mai multe specii de reptile din lume, 755?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1498 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... binecunoscutul caine Saint-Bernard ...

Stiati ca ...  binecunoscutul caine Saint-Bernard poate semnala apropierea avalanselor si furtunilor de zapada? Acestia au un simt deosebit in ceea ce priveste schimbarile de vreme specifice zonelor montane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1499 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tantarul este pe ...

Stiati ca ...  tantarul este pe primul ca fiind cea mai periculoasa vietuitoare din lume? Tantarul anofel a ajuns sa fie considerat, pe buna dreptate, cea mai periculoasa vietuitoare din lume. Cauza este una simpla, aceste insecte sunt purtatorii si transmitatorii temultului virus al malariei. Circa 2 milioane de oameni din Africa si Asia mor anual datorita maladiei transmisa de tantarii anofeli. La o privire mai atenta asupra acestui fenomen, situatia este mult mai grava. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in viitorul apropiat tantarii vor transmite virusul malariei unui numar de aproximativ 70 milioane de oameni. Tantarii au ajuns sa raspandeasca malaria in tari precum Marea Britanie, Japonia si Noua Zeelanda. Acest lucru a devenit posibil datorita incalzirii accentuate a climei si schimbarii curentilor de aer care faciliteaza astfel deplasarea roiurilor de tantari in zone in care acestia nu au fost intalniti in mod normal.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1500 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 372 373 374

375

376 377 378 »
«

»