Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 38

Stiati ca... ursul polar sau ...

Stiati ca ...  ursul polar sau regele Arcticii este considerat de majoritatea specialistilor ca fiind cea mai masiva specie de urs din lume, aducand drept argument cazul ursului polar impuscat in anii60 langa Capul Barrow din Alaska? Uriasul alb cantarea nu mai putin de 1 tona si doua kilograme. Evident, nu toti ursii polari ating aceste dimensiuni. Totusi un mascul adult atinge in medie 600-700 kg si ridicat in doua labe depaseste inaltimea de 3 metri. La astfel de dimensiuni doborarea unui om este un act care nu necesita nici macar 4% din intreaga forta dezvoltata in timpul atacului, dupa cum au demonstrat studiile recente. Ursul polar este un carnivor 100%, fapt ce influenteaza si comportamentul violent al acestuia. In mod normal, ursul polar nu considera oamenii ca parte componenta a dietei sale, datorita faptului ca omul are o cantitate redusa de grasime. Cu toate acestea, ursii albi sunt responsabili de moartea celor mai multi oameni din regiunea Arcticii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 149 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bivolul salbatic african ...

Stiati ca ...  bivolul salbatic african atinge in mod frecvent greutati de circa 900 kilograme, ceea ce face din bivolul african un adversar periculos chiar si pentru un grup de lei? Cu toate acestea, nu doar dimensiunile sale, dublate de o pereche de coarne impresionate, au dus de-a lungul istoriei la reputatia sa de ucigas de oameni. In mod unic printre mamiferele erbivore, bivolul african da dovada de o agresivitate neobisnuita, completata de o sete de razbunare si o inteligenta remarcabila, dupa cum poate confirma orice vanator sau cercetator care a studiat modul de viata al acestei specii aparte. In timpul unei vanatori, daca un bivol este ranit, se retrage invariabil intr-un desis de unde porneste in urmarirea vanatorilor pe care-i ataca cel mai adesea din spate. Rapoartele anuale din diverse tari africane prezinta de fiecare data cazuri in care vanatori, bastinasi si chiar zoologi au fost ucisi sau schiloditi de catre redutabilul bivol african.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 150 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai cunoscut ...

Stiati ca ...  cel mai cunoscut sarpe al Indiei, cobra, desi nu este cel mai veninos sarpe din lume se poate lauda cu cel mai mare numar de victime umane dintre toate speciile de ofidieni? O cobra nu depaseste 2 metri si nu este considerat un sarpe agresiv. De fapt, cobra indiana are obiceiul de a lansa o serie de avertismente oricarui om sau animal care trece prin dreptul sau, inainte de a ataca. Cu toate acestea, 50 de oameni mor saptamanal in India datorita muscaturilor de cobra. Specialistii pun acesta situatie pe seama faptului ca India se confrunta cu o explozie demografica accelerata, tot mai multi oameni invadand zonele salbatice si intrand astfel in contact cu serpii cobra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 151 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tantarul anofel a ...

Stiati ca ...  tantarul anofel a ajuns sa fie considerat cea mai periculoasa vietuitoare din lume deoarece este purtatorul si transmitatorul temultului virus al malariei? Circa 2 milioane de oameni din Africa si Asia mor anual datorita maladiei transmisa de tantarii anofeli. La o privire mai atenta asupra acestui fenomen, situatia este mult mai grava. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in viitorul apropiat tantarii vor transmite virusul malariei unui numar de aproximativ 70 milioane de oameni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 152 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 35 36 37

38

39 40 41 »
«

»