´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 380

Stiati ca... porumbelul cu coroana ...

Stiati ca ...  porumbelul cu coroana este cel considerat mai frumos porumbel? Acesta traieste in nepatrunsele paduri din Noua Guinee si are corpul greoi, de dimensiunile unei gaini, cu picioare mai lungi decat ale celorlalte specii de porumbei. Coloritul penajului este de un albastru-violet asemanator ardeziei, iar aripile si coada ii sunt rotunjite. Caracteristica sa este o frumoasa creasta de pene scamosate, pe care porumbelul o poate cobori sau infoia ca un evantai, dupa cum este linistit sau nu. Traieste in grupuri mici, mai mult pe sol, cautandu-si hrana, formata mai ales din seminte si fructe mici, cazute din pomi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1517 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... binecunoscuta caracatita este ...

Stiati ca ...  binecunoscuta caracatita este un animal marin nevertebrat, adica nu are coloana vertebrala si nici un alt fel de oase, facand parte din increngatura molustelor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1518 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre moluste caracatita ...

Stiati ca ...  dintre moluste, caracatita este inclusa in clasa cefalopodelor, adica a acelor animale care au in jurul capului, mai exact, al gurii brate tentaculare prevazute cu ventuze, care servesc la pipait, la apucat prada si uneori la deplasare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1519 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la fel ca ...

Stiati ca ...  la fel ca toate molustele, caracatitele au un corp moale, din care pleaca direct opt brate, acoperite cu doua randuri de ventuze? Daca isi pierde unul dintre aceste tentacule, de cele mai multe ori ii creste altul, la loc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1520 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 377 378 379

380

381 382 383 »
«

»