´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 381

Stiati ca... atunci cand este ...

Stiati ca ...  atunci cand este atacata, caracatita elimina in jurul sau o substanta inchisa la culoare, care innegreste apa, ajutand-o astfel sa dispara din zona periculoasa? Mai mult chiar, unele dintre caracatite secreta o astfel de substanta care poate paraliza pradatorul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1521 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un dezavantaj al ...

Stiati ca ...  un dezavantaj al caracatitelor il constitue lipsa auzuli, dar este dotata cu o vedere foarte buna, comparabila ca nivel de perfectiune cu cea umana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1522 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la fel ca ...

Stiati ca ...  la fel ca majoritatea animalelor acvatice, caracatita respira cu ajutorul branhiilor, luand oxigenul direct din apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1523 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... octopus sau mai ...

Stiati ca ...  octopus sau mai comuna caracatita este un animal carnivor, hrana sa preferata fiind molustele mici, crustaceele, crabii, unele specii de pesti si melcii marini? Pe cele mai multe dintre victimele sale le ademeneste schimbandu-si culoarea corpului si devenind astfel aproape invizibila in locul in care sta la panda. La momentul potrivit, cand prada se apropie suficient, isi intinde tentaculele - foarte mobile - si isi imobilizeaza victima.In cazul vietatilor mai dezvoltate (mai mari sau mai inteligente), atacul este sustinut cu ajutorul substantei veninoase care le paralizeaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1524 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 378 379 380

381

382 383 384 »
«

»