Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 382

Stiati ca... la fel ca ...

Stiati ca ...  la fel ca majoritatea animalelor acvatice, caracatita respira cu ajutorul branhiilor, luand oxigenul direct din apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1525 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... octopus sau mai ...

Stiati ca ...  octopus sau mai comuna caracatita este un animal carnivor, hrana sa preferata fiind molustele mici, crustaceele, crabii, unele specii de pesti si melcii marini? Pe cele mai multe dintre victimele sale le ademeneste schimbandu-si culoarea corpului si devenind astfel aproape invizibila in locul in care sta la panda. La momentul potrivit, cand prada se apropie suficient, isi intinde tentaculele - foarte mobile - si isi imobilizeaza victima.In cazul vietatilor mai dezvoltate (mai mari sau mai inteligente), atacul este sustinut cu ajutorul substantei veninoase care le paralizeaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1526 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... de obicei caracatitei ...

Stiati ca ...  de obicei caracatitei ii place singuratatea, ea traind fara alte caracatite prin apropiere, cu exceptia perioadei in care se apropie venirea pe lume a puilor? Atunci, ea depune un numar imens de oua de ordinul sutelor de mii, din care ies puisori de 3 milimetri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1527 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... de cand depune ...

Stiati ca ...  de cand depune ouale si pana cand puii cresc suficient cat sa se descurce singuri, adica o perioada de la 25 la 60 de zile, mama nu mananca aproape nimic, ocupandu-se in permanenta de oxigenarea si hranirea acestora? Aceasta infometare teribila ii pune in pericol viata caracatitei mama, ea supravietuind in prea putine dintre cazuri Chiar si cu acest sacrificiu extrem, dintre sutele de mii de pui iesiti din ou, numai doi sau trei reusesc sa supravietuiasca si sa devina adulti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1528 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 379 380 381

382

383 384 385 »
«

»