´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 382

Stiati ca... de obicei caracatitei ...

Stiati ca ...  de obicei caracatitei ii place singuratatea, ea traind fara alte caracatite prin apropiere, cu exceptia perioadei in care se apropie venirea pe lume a puilor? Atunci, ea depune un numar imens de oua de ordinul sutelor de mii, din care ies puisori de 3 milimetri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1525 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... de cand depune ...

Stiati ca ...  de cand depune ouale si pana cand puii cresc suficient cat sa se descurce singuri, adica o perioada de la 25 la 60 de zile, mama nu mananca aproape nimic, ocupandu-se in permanenta de oxigenarea si hranirea acestora? Aceasta infometare teribila ii pune in pericol viata caracatitei mama, ea supravietuind in prea putine dintre cazuri Chiar si cu acest sacrificiu extrem, dintre sutele de mii de pui iesiti din ou, numai doi sau trei reusesc sa supravietuiasca si sa devina adulti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1526 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in tufele de ...

Stiati ca ...  in tufele de mare, la o distanta mica de tarm, se intalneste un pestisor curios denumit calul de mare? Acesta masuroara 10-12 centimetrii. Pare o figura de sah colorata in brun-roscat pe o parte si mai albicioasa pe cealalata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1527 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... a calul de ...

Stiati ca ...  a calul de mare interesanta este reproducerea? Astfel, in mai-iulie femela isi leapada icrele in punga masculului. O data fecundate, dupa citeva zile din ele eclozeaza puii, pe care barbatusul ii protejeaza 2-3 saptamini in punga de sub abdomen, apoi ii lasa sa-si vada singuri de rosturile vietii . Curios este si faptul ca acest peste are aceleasi insusiri caracteristice ca si cameleonul, si anume de a-si schimba culoarea pielii si de a-si misca ochii independent unul de altul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1528 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 379 380 381

382

383 384 385 »
«

»