´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 383

Stiati ca... brosaca trestoasa cu ...

Stiati ca ...  brosaca trestoasa cu capac sau broasca cu capac, este raspandita in nord-vestul Africii, Bazinul Mediteranean, Asia Mica si Peninsula Balcanica? La noi in tara se intalneste indeosebi in Dobrogea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1529 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... brosaca trestoasa cu ...

Stiati ca ...  brosaca trestoasa cu capac este de talie mijlocie, la varsta de adult poate ajunge la 20-30 de centimetri? Capul, gatul si membrele se pot retrage in totalitate sub carapace. La toate animalele mai in varsta, carapacea este mai bombata iar in partea posterioara este mai latita, spre deosebire de tineret, la care carapacea este mai putin convexa si cu contur aproape circular. Culoarea carapacei este galbena sau galben-verzui, iar marginile si chiar unele zone pot fi de culoare brun inchis. Plastronul este ornat cu pete intinse de culoare maronie, pe un fond de culoare galben-versui deschis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1530 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broastele testoase cu ...

Stiati ca ...  broastele testoase cu capac coabiteaza in locuri uscate, insorite, pe dealuri cu inaltimi reduse si vegetatia bogata, dar se intalnesc frecvent si in paduri? Este un animal foarte agil, care in timpul zilei se deplaseaza permanent dupa hrana, iar noaptea si in timpul zilei cu temperaturi ridicate, se adaposteste in tufe, intre pietre, in mici pesteri sapate in stancile calcaroase etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1531 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hrana broastei testoase ...

Stiati ca ...  hrana broastei testoase cu capac este in exclusivitate vegetala, consumand frunze, fructe, flori si cu totul accidental, rame si melci? In conditii vitrege de trai poate deveni chiar coprofaga sau consumatoare de pamant cu un continut ridicat de substante organice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1532 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 380 381 382

383

384 385 386 »
«

»