´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 384

Stiati ca... de cand depune ...

Stiati ca ...  de cand depune ouale si pana cand puii cresc suficient cat sa se descurce singuri, adica o perioada de la 25 la 60 de zile, mama nu mananca aproape nimic, ocupandu-se in permanenta de oxigenarea si hranirea acestora? Aceasta infometare teribila ii pune in pericol viata caracatitei mama, ea supravietuind in prea putine dintre cazuri Chiar si cu acest sacrificiu extrem, dintre sutele de mii de pui iesiti din ou, numai doi sau trei reusesc sa supravietuiasca si sa devina adulti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1533 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in tufele de ...

Stiati ca ...  in tufele de mare, la o distanta mica de tarm, se intalneste un pestisor curios denumit calul de mare? Acesta masuroara 10-12 centimetrii. Pare o figura de sah colorata in brun-roscat pe o parte si mai albicioasa pe cealalata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1534 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... a calul de ...

Stiati ca ...  a calul de mare interesanta este reproducerea? Astfel, in mai-iulie femela isi leapada icrele in punga masculului. O data fecundate, dupa citeva zile din ele eclozeaza puii, pe care barbatusul ii protejeaza 2-3 saptamini in punga de sub abdomen, apoi ii lasa sa-si vada singuri de rosturile vietii . Curios este si faptul ca acest peste are aceleasi insusiri caracteristice ca si cameleonul, si anume de a-si schimba culoarea pielii si de a-si misca ochii independent unul de altul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1535 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... brosaca trestoasa cu ...

Stiati ca ...  brosaca trestoasa cu capac sau broasca cu capac, este raspandita in nord-vestul Africii, Bazinul Mediteranean, Asia Mica si Peninsula Balcanica? La noi in tara se intalneste indeosebi in Dobrogea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1536 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 381 382 383

384

385 386 387 »
«

»