´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 386

Stiati ca... femela de brosaca ...

Stiati ca ...  femela de brosaca trestoasa cu capac depune 2-5 oua in luna iunie, cu coaja tare, ce vor ecloza in august sau septembrie. Uneori, puii intra direct in hibernare pana primavara viitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1541 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa cu ...

Stiati ca ...  broasca testoasa cu tample rosii sau de Folrida este o specie de talie mijlocie, ca adult avand o lungime de 20-25 de centimetri si o greutate de 1.5-2 kilograme? De multe ori este apreciata ca o specie pitica avandu-se in vedere ca la nastere masoara doar 3-4 cm si greutate de 10 grame, iar la faza de tineret pastreaza dimensiuni relativ reduse.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1542 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa cu ...

Stiati ca ...  broasca testoasa cu tample rosii este originara din America de Nord, mai precis din regiunile subtropicale, este in prezent tot mai raspandita in lume? La tineret, coloratia exteriorului este foarte intensa, cu parte dorsala verde, brazdata de linii galbene, verzi si negre, care se extind si la nivelul gatului, capului si membrelor. De fiecare parte a corpului, in zona posterioara a ochiului se gaseste o pata de culoare rosie, de unde de altfel ii vine si denumirea de testoasa cu tample rosii. Uneori se poate observa pe suprafata capului o dunga sibtire, de culoare rosie, mai mult sau mai putin intensa. Pe masura inaintarii in varsta, testoasa cu tample rosii se inchide la culoare, ajungand la maturitate pana la o nuanta de verde brun, cu reflexe violete, ceva mai pronuntate la masculi. Liniile galbene sunt mai putin evidente si conturate, iar zonele post oculare au o coloratie rosie mai putin sensibila. Cu inaintarea in varsta se mai poate observa si o crestere relativ exagerata a ghearelor, care exista un indiciu in aprecierea varstei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1543 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broastele testoase cu ...

Stiati ca ...  broastele testoase cu tample rosii sunt raspandite in mediul natural indeosebi in zonele brazdate de cursuri de apa cu deplasare lenta, mai putin adanci sau in terenuri inundate o mare parte a anului, zone malastinoase, bazine acvatice naturale sau artificiale, balti si lacuri care beneficiaza de o bogata vegetatie micro si macrofita?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1544 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 383 384 385

386

387 388 389 »
«

»