´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 387

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de apa este raspandita pe un areal mare, ce cuprinde Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord-Vest? In Romania, ea a fost raspandita pe aproape tot cuprinsul tarii, dar in efective relativ reduse, iar astazi este tot mai putin intalnita. Locurile preferate ale acestei broaste testoasesunt malurile lacurilor cu vegetatie acvatica bogata, precum si zonele mlastinoase, greu de strabatut de alte animale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1545 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broastelor testoase europeane ...

Stiati ca ...  broastelor testoase europeane le place foarte mult sa stea pe marginea apei, dar la cea mai mica alarma se arunca in apa si dispar in masa ei? Este o specie foarte agila, deplasandu-se usor in apa, unde de altfel in mod obisnuit se si hraneste. Carnivor ferce, isi asteapta prada plutind printre vegetatia acvatica. Prada care se apropie este prinsa prin destinderea fulgeratoare a gatului si omorata rapid prin miscarile repetate ale mexilarelor. Dupa aceea, broasca testoasa se retrage sub apa, unde prada este sfasiata in bucati. Hrana acestor broaste o constituie: crustaceele, nevertebratele terestre, rozatoarele, chiar pasarile tinere, pesti, insecte, viermi si foarte rar, unele componente vegetale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1546 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... datorita faptului ca ...

Stiati ca ...  datorita faptului ca are o carapace foarte solida, broasca testoasa europeana are in general putini dusmani si acestia mai ales in perioada de tineret, cand carapacea este mai moale, aceasta intarindu-se odata cu varsta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1547 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femela broastei testoase ...

Stiati ca ...  femela broastei testoase europeane depune 2-5 oua, cu coaja tare, ce vor ecloza in august sau septembrie. Uneori, puii intra direct in hibernare pana primavara viitoare? Aceasta specie ierneaza pe fundul apelor, o data cu sfarsitul toamnei si pana la inceputul lunii aprilie. La finele lunii mai sau inceputul lunii iunie, femela depune 3-16 oua de marimea oului de porumbel, in regiunile inundabile ale Deltei Dunarii, se urca uneori in salcii si depune ouale in pamantul afanat din scorburi, dar obisnuit pe mal, nu departe de luciul apei. In mod obisnuit, toamna sau chiar primavara urmatoare, puii ies din oua, spargand coaja cu ajutorul unui dinte de eclozare de natura cornoasa, situat pe maxilarul superior. In captivitate, aceste testoase nu intra in hibernare in conditiile in care se tin la o temperatura ridicata (cea a camerei), dar in acest caz necesita o ingrijire atenta din partea noastra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1548 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 384 385 386

387

388 389 390 »
«

»