´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 388

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de apa europeana este in prezent amenintata cu disparitia, datorita reduceii conditiilor naturale, a poluarii, a amenajarilor hidrologice si chiar a cruzimii unor oameni, fiind ocrotita de lege in toate tarile unde este prezenta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1549 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare sau Caretta caretta este de talie mare, astfel ca adultii pot atinge chiar 1.2 metri si o greutate de pana la 200 de kilograme? Aceasta specie traieste in Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si uneori patrunde si in Marea Neagra, de unde poate ajunge accidental si in apropiera plajelor romanesti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1550 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare in faza de tinerete, carapacea ei prezinta 3 carene, iar la batranete, carena este putin bombata, iar marginea posterioara este retezata si acoperita cu placi cornoase asezate una langa alta, fara a se suprapune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1551 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare are capul este mare, cu maxilarele puternice, iar membrele anterioare in forma de paleta, sunt prevazute cu doua gheare? Coloritul pe partea dorsala este brun-rosiatic, iar plastronul are o culoare galbena la animalele adulte si aproape neagra la tineret.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1552 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 385 386 387

388

389 390 391 »
«

»