Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 389

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare in faza de tinerete, carapacea ei prezinta 3 carene, iar la batranete, carena este putin bombata, iar marginea posterioara este retezata si acoperita cu placi cornoase asezate una langa alta, fara a se suprapune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1553 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare are capul este mare, cu maxilarele puternice, iar membrele anterioare in forma de paleta, sunt prevazute cu doua gheare? Coloritul pe partea dorsala este brun-rosiatic, iar plastronul are o culoare galbena la animalele adulte si aproape neagra la tineret.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1554 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie exclusiv marina, in perioada de reproducere se deplaseaza pe anumite plaje din zona tropicala si subtropicala, unde la circa 50 de metri de apa depune ouale in gropi sapate in nisip, pe care apoi le acopera si le batatoreste cu ajutorul plastronului? Dupa 2-3 luni eclozioneaza, iar puii pornesc imediat spre apa, singura sansa de supravietuire fiind contactul cat mai rapid cu mediul acvatic. Aceasta broasca testoasa este omnivora, hranindu-se cu pesti si alte animale marine, dar si cu alge sau diferite componente vegetale marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1555 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie mai rar intalnita la noi, insa poate fi totusi vazuta la Muzeul Deltei Dunarii de la Tulcea, unde este expus un exemplar prins la Sf. Gheorghe in anul 1968, precum si la Muzeul Marinei de la Constanta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1556 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 386 387 388

389

390 391 392 »
«

»