´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 389

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie exclusiv marina, in perioada de reproducere se deplaseaza pe anumite plaje din zona tropicala si subtropicala, unde la circa 50 de metri de apa depune ouale in gropi sapate in nisip, pe care apoi le acopera si le batatoreste cu ajutorul plastronului? Dupa 2-3 luni eclozioneaza, iar puii pornesc imediat spre apa, singura sansa de supravietuire fiind contactul cat mai rapid cu mediul acvatic. Aceasta broasca testoasa este omnivora, hranindu-se cu pesti si alte animale marine, dar si cu alge sau diferite componente vegetale marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1553 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie mai rar intalnita la noi, insa poate fi totusi vazuta la Muzeul Deltei Dunarii de la Tulcea, unde este expus un exemplar prins la Sf. Gheorghe in anul 1968, precum si la Muzeul Marinei de la Constanta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1554 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de stepa sau Testudo horsfieldii este o broasca de talie mai redusa, prezentand variatii cuprinse intre 20-30 de centimetri? si poate uneori sa fie confundata cu broasca testoasa greceasca. Se deosebeste de aceasta, printre altele si datorita faptului ca are la toate membrele 4 gheare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1555 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de stepa are o forma aproape circulara, cu solzii largi si aplatizati, de culoare castanie, maslinie, patata in unele zone, cu forme mai mult sau mai putin conturate, de culoare neagra? Plastronul este relativ plat si ornat cu pete de culoare neagra, ce se intind pe suprafete mai mici intinse ca si pe test de altfel. Este raspandita in Asia Centrala, de la tarmul rasaritean al Marii Caspice, pana in nord-vestul Indiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1556 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 386 387 388

389

390 391 392 »
«

»