´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 390

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare sau Caretta caretta este de talie mare, astfel ca adultii pot atinge chiar 1.2 metri si o greutate de pana la 200 de kilograme? Aceasta specie traieste in Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si uneori patrunde si in Marea Neagra, de unde poate ajunge accidental si in apropiera plajelor romanesti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1557 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare in faza de tinerete, carapacea ei prezinta 3 carene, iar la batranete, carena este putin bombata, iar marginea posterioara este retezata si acoperita cu placi cornoase asezate una langa alta, fara a se suprapune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1558 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare are capul este mare, cu maxilarele puternice, iar membrele anterioare in forma de paleta, sunt prevazute cu doua gheare? Coloritul pe partea dorsala este brun-rosiatic, iar plastronul are o culoare galbena la animalele adulte si aproape neagra la tineret.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1559 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie exclusiv marina, in perioada de reproducere se deplaseaza pe anumite plaje din zona tropicala si subtropicala, unde la circa 50 de metri de apa depune ouale in gropi sapate in nisip, pe care apoi le acopera si le batatoreste cu ajutorul plastronului? Dupa 2-3 luni eclozioneaza, iar puii pornesc imediat spre apa, singura sansa de supravietuire fiind contactul cat mai rapid cu mediul acvatic. Aceasta broasca testoasa este omnivora, hranindu-se cu pesti si alte animale marine, dar si cu alge sau diferite componente vegetale marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1560 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 387 388 389

390

391 392 393 »
«

»