´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 391

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de mare este o specie mai rar intalnita la noi, insa poate fi totusi vazuta la Muzeul Deltei Dunarii de la Tulcea, unde este expus un exemplar prins la Sf. Gheorghe in anul 1968, precum si la Muzeul Marinei de la Constanta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1561 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de stepa sau Testudo horsfieldii este o broasca de talie mai redusa, prezentand variatii cuprinse intre 20-30 de centimetri? si poate uneori sa fie confundata cu broasca testoasa greceasca. Se deosebeste de aceasta, printre altele si datorita faptului ca are la toate membrele 4 gheare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1562 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de stepa are o forma aproape circulara, cu solzii largi si aplatizati, de culoare castanie, maslinie, patata in unele zone, cu forme mai mult sau mai putin conturate, de culoare neagra? Plastronul este relativ plat si ornat cu pete de culoare neagra, ce se intind pe suprafete mai mici intinse ca si pe test de altfel. Este raspandita in Asia Centrala, de la tarmul rasaritean al Marii Caspice, pana in nord-vestul Indiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1563 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de stepa traieste indeosebi in deserturi nisipoase, stepe si oaze sau in vaile muntilor? Exteriorul este in mare parte dependent de mediul in care traieste. Obisnuit, masculii au greutate corporala mai redusa decat a femelelor de aceeasi varsta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1564 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 388 389 390

391

392 393 394 »
«

»