´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 393

Stiati ca... atat masculul cat ...

Stiati ca ...  atat masculul cat si femela de crocodil traiesc aproximativ 15 ani? Crocodilii traiesc in regiunile tropicale din Africa si Australia in timp ce Aligatorii traiesc numai in America de Sud si America de Nord. Nu traiesc deloc in Europa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1569 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la patru saptamani ...

Stiati ca ...  la patru saptamani de la imperechiere femela crocodil depune ouale iar dupa trei luni pui fac primii pasi? Cuiburile in care sunt depuse ouale sunt facute pe malurile raurilor, pe plaje, aproape de apa pentru ca puii sa fie bine protejati de atacatori. Femela isi foloseste toata energia pentru a-si apara puii. Femela depune intre 30 si 60 de oua, apoi camufleaza cuibul. Petrece putin timp acolo pentru a nu atrage atentia pradatorilor care ar putea manca ouale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1570 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa 3 luni ...

Stiati ca ...  dupa 3 luni femela verifica crocodil cuibul? Cand puii ies din oua au intre 85 si 115 grame, dar adesea sunt victime ale ratonilor sau coatilor care ii pot manca usor in momentul cand ies din oua. In general s-a constatat ca numai 10% - 15% din pui supravietuiesc. Cand ies din oua puii au o rezerva de hrana pentru 4 luni. Pentru ai proteja la inceput femela ii cara adeseori in gura. La inceput puii sunt neindemanatici in apa, dar stau aproape de mama lor. Cand se indeparteaza pot fi in pericol deoarece pot fi prada usoara pentru animalele din rau. Cresc lent, cu doar 25-30 cm pe an. La 3 ani vaneaza pesti mici si insecte, care devin principala lor sursa de hrana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1571 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la varsta de ...

Stiati ca ...  la varsta de 8 ani crocodilii pot atinge deja 2 metri lungime? Se hranesc cu pesti mari, broaste, pasari, serpi si chiar cu animale terestre care traverseaza raul sau care se adapa pe marginea raului. La aceasta varsta pot ataca si oameni. Ataca prada imediat dupa ce aceasta a intrat in apa, urmandu-si instinctul de a ataca. Crocodilul sfasie efectiv prada prin rasucire apoi inghite bucatile intregi, nemestecate. Daca raul este traversat de o turma de antilope, puilor le este greu sa captureze ceva astfel ca depind de hrana pe care si-o procura de la prazile obtinute de crocodilii dominanti. Oamenii se tem de ei iar braconierii ii vaneaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1572 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 390 391 392

393

394 395 396 »
«

»