´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 394

Stiati ca... pe uscat crocodilii ...

Stiati ca ...  pe uscat crocodilii sunt mai lenti decat in apa? Narile se afla in partea de sus a botului pentru a putea respira in apa iar ochii care sunt foarte sensibili la obiecte au o membrana transparenta care ii protejeaza sub apa. La rasarit crocodilii urca pe mal unde se odihnesc si se incalzesc la soare. In Australia crocodilul este specie protejata iar vanarea lor este interzisa prin lege. Ei sunt considerati foarte importanti pentru balanta ecosistemului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1573 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... focile sunt mamifere ...

Stiati ca ...  focile sunt mamifere adaptate foarte bine vietii in apa, unde isi petrec o buna parte din timp si de unde isi procura hrana lor de baza: pestele? Stramosii lor au fost fara indoiala mamifere terestre cu patru labe, insa acestea s-au transformat, la foci, in inotatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1574 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe uscat focile ...

Stiati ca ...  pe uscat focile sunt greoaie si stangace, dar in apa devin agere si au miscari foarte rapide?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1575 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... focile au corpul ...

Stiati ca ...  focile au corpul fusiform, tocmai pentru a putea sa inoate mai bine? Au mustati cu fire rare, dar foarte lungi, si un bot care aduce putin cu cel al unui catel, ceea ce le face simpatice. Majoritatea raselor traiesc in acele zone maritime apropiate de tarm, unde gasesc peste din abundenta. Cel mai adesea, focile pot fi intalnite in regiunile polare si subpolare, insa traiesc si in alte zone, cu o clima mai calda.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1576 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 391 392 393

394

395 396 397 »
«

»