´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 395

Stiati ca... mamiferele denumite generic ...

Stiati ca ...  mamiferele denumite generic foci fac parte din ordinul pinipedelor si sunt grupate in trei mari familii: otaridele (dintre care amintim otariile si leii de mare), focidele (adica focile propriu-zise, impartite si ele in numeroase rase si subrase) si morsele?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1577 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la foci culorile ...

Stiati ca ...  la foci culorile variaza de la negru cu pete albe pana la diferite nuante de gri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1578 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai des ...

Stiati ca ...  cea mai des intalnita este foca obisnuita (sau comuna), denumita si caine de mare, care traieste in apele reci ale zonelor arctice?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1579 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... focile isi petrec ...

Stiati ca ...  focile isi petrec o buna parte din timp in apa oceanului, unde face scufundari pana la 100 de metri adancime pentru a gasi crabi si creveti, cu care se hraneste cu mare placere, alaturi de peste, care constituie totusi alimentatia sa de baza? Foca obisnuita poate ramane sub apa o jumatate de ora, dar apoi trebuie sa iasa la suprafata pentru a respira. Acest timp nu constituie totusi un record pentru foci, alte specii putand rezista chiar mai multa vreme sub apa. Atunci cand iese la suprafata, nu are nevoie decat de cateva secunde pentru a respira aer proaspat. Acest lucru il realizeaza printr-un orificiu minuscul aflat in partea superioara a capului. Fiind mamifere, focile nu respira prin branhii, asemenea pestilor, ci prin plamani, ca si animalele terestre.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1580 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 392 393 394

395

396 397 398 »
«

»