´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 396

Stiati ca... pentru a comunica ...

Stiati ca ...  pentru a comunica intre ele sub apa, focile emit niste sunete ciudate, ascutite, asemanatoare oarecum cu cele scoase de delfini?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1581 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa ce au ...

Stiati ca ...  dupa ce au vanat, focile revin la suprafata apei si formeaza pe uscat grupuri care uneori pot numara zeci sau chiar sute de exemplare? Aceste foci, denumite si caini de mare, sunt intalnite uneori si in apele mai putin sarate din Canada si Alaska, cum ar fi estuarul fluviului Saint Laurent, sau in diverse lacuri si lagune, ceea ce arata ca ele sunt foarte adaptabile si pot trai chiar si in ape dulci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1582 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... foca gri este ...

Stiati ca ...  foca gri este inrudita cu cainele de mare? Ea este foarte rezistenta la clima aspra a gheturilor vesnice din Nord. Puii ei se nasc in timpul iernii, direct pe banchiza de gheata. Din cauza gerului, multi dintre ei mor imediat dupa nastere. Cand sunt in primejdie, aceste foci scot niste sunete specifice, si poate de aceea au fost denumite si lupi de mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1583 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o alta rasa ...

Stiati ca ...  o alta rasa intalnita in regiunile boreale este cea a focilor cu blana? Ele migreaza toamna spre sud, strabatand distante mari, iar primavara revin in Marea Bering, unde, pe tarmurile insulelor de aici, se nasc puii de foca. Desi la nastere sunt mici si neajutorati, in cateva luni ei cresc suficient de mari pentru a se aventura in apele pline de pericole ale oceanului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1584 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 393 394 395

396

397 398 399 »
«

»