´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 399

Stiati ca... fata de oameni ...

Stiati ca ...  fata de oameni, pinguinul albastru este cel mai sociabil? Acesta traieste in cuiburi facute in pamant chiar sub case sau in pietrisul de langa sinele de cale ferata. Chiar si cutiile de lemn puse special de oameni in paduri devin un culcus foarte primitor pentru micutul albastru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1593 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul albastru este ...

Stiati ca ...  pinguinul albastru este cel mai mic dintre toate rasele, cantarind nu mai mult de un kilogram si cu o inaltime de numai 25 de centimetri? Traieste in sudul Australiei si in Noua Zeelanda si isi face cuibul in scorburi si tuneluri. Iese doar noaptea pentru a se hrani obicei unic printre pinguini, de aceea este vazut foarte rar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1594 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre pinguinii mici ...

Stiati ca ...  dintre pinguinii mici face parte si pinguinul cu creasta, numit si topaitorul de pe stanci? Aceasta pasare de numai 3 kilograme si 50 de centimetri inaltime are in varful capului un mot asemanator cu o creasta divers colorat, ciocul rosu-portocaliu si ochii rosii. Si merge, dupa cum ii spune numele, topaind. Prefera locurile in panta, cu putina vegetatie sau stancile pentru a-si face cuib, unde femela depune doua oua. Fiind mai putin rezistenti la frig, traiesc in insulele cu clima mai calduroasa din nordul Antarcticii si din sudul Americii de Sud.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1595 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Adelie sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii Adelie sunt foarte sociabili si cel mai des intalniti in Antarctica? Exista cazuri in care din cauza frigului puternic s-au gasit cuiburi in apropierea zonelor populate de oameni, chiar la cateva sute de metri de casele acestora. Acest fapt se intampla si din alt motiv: pinguinul Adelie este mai pretentios decat cel imperial in ceea ce priveste locul in care isi face cuibul, preferand zonele cu mai multe pietre si bolovani, decat stancile sau gheata. Iar Antarctica este acoperita de gheata aproape tot timpul anului, in proportie de 98%.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1596 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 396 397 398

399

400 401 402 »
«

»