´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 40

Stiati ca... diavolul Tasmanian este ...

Stiati ca ...  diavolul Tasmanian este un mamifer ciudat din categia de mamifere marsupiale carnivore? Culoarea sa neagra, cu gura mare si dintii ascutiti, strigatele urate pe care le arunca noapte, precum si temperamentul feroce i-au facut pe primii colonisti europeni sa-l porecleasca "diavolul".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 157 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul din cele ...

Stiati ca ...  unul din cele mai mari exemplare de balena, perscuit pana acum, avea luginmea de 31 de metri si cantarea 100.000 de kilograme? Un asemenea monstru marin a fost prnis cu harpoane si capturat dupa sase ore de vanatoare, timp in care au tras dupa el doua baleniere cu motoarele in functiune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 158 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... meduza ucigasa Irukandji ...

Stiati ca ...  meduza ucigasa - Irukandji surprinde prin puterea veninului? Desi este de dimensiuni mici, are un venin foarte puternic, capabil sa omoare un om in doua minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 159 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in apropiere de ...

Stiati ca ...  in apropiere de tarmurile oceanelor Pacific si Indian traieste o meduza mai otravitoare decat cobra? Periculoasa celenterata (Chironex fleckeri sau medusa rosie) are un corp gelatinos, de 10-20 cm diametru de culoare rosie-bruna. Ea dispune de 50 de tentacule mari, de 10-30 cm lungime, dotate cu 750.000 celule minuscule incarcate cu un venin ca al cobrei. Este o substanta foarte toxica, al carei antidot nu este cunoscut. La o simpla atingere, otrava meduzei ucigase poate provoca moartea intr-un interval de cateva minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 160 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 37 38 39

40

41 42 43 »
«

»