´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 40

Stiati ca... tantarul anofel a ...

Stiati ca ...  tantarul anofel a ajuns sa fie considerat cea mai periculoasa vietuitoare din lume deoarece este purtatorul si transmitatorul temultului virus al malariei? Circa 2 milioane de oameni din Africa si Asia mor anual datorita maladiei transmisa de tantarii anofeli. La o privire mai atenta asupra acestui fenomen, situatia este mult mai grava. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in viitorul apropiat tantarii vor transmite virusul malariei unui numar de aproximativ 70 milioane de oameni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 157 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantul african este ...

Stiati ca ...  elefantul african este cel mai mare animal terestru din savana africana? Oamenii se lasa deseori inselati de aspectul bonom al elefantilor si se apropie nepermis de mult de turme pentru a le filma si fotografia mai bine, ignorand cu buna stiinta avertismentele rangerilor sau ale calauzelor africane. Astfel au loc majoritatea atacurilor elefantilor asupra oamenilor. Agresiunile sunt infaptuite de obicei de femelele adulte care se tem pentru siguranta puilor din turma. Mai rar sunt inregistrate atacuri din partea masculilor. Ele au loc, in general, in senzonul de imperechere, atunci cand organismul acestora este invadat de hormoni. In astfel de momente, comportamentul masculilor se modifica radical. Ei devin agresivi, se lupta intre pentru femele si pot ataca usor alte animale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 158 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... meduza Irukanji este ...

Stiati ca ...  meduza Irukanji este o temuta molusca otravitoare fiind cea mai periculoasa vietate din mari si oceane? Numarul oamenilor ucisi in fiecare an de Irukanji depasind cifra cumulata a tuturor victimelor rechinilor, serpilor de mare, baracudelor si a pestilor veninosi. Meduzele Irukanji folosesc doua tipuri de otrava: cea de toxicitate redusa, care este secretata in momentele in care vaneaza pesti, moluste si crustacee; si cea mult mai toxica, care este folosita strict in autoaparare. Veninul este pastrat in tentacule si este injectat la contactul cu pielea omului. Un singur tentacul contine o cantitate de venin suficienta pentru a ucide 50 de oameni. Irukanji traiesc in apele teritoriale ale Filipinelor, Vietnamului si Australiei. Din anul 1954 pana in prezent, un numar de 5.567 de oameni si-au pierdut viata datorita atacurilor meduzelor Irukanji.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 159 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gigantul lumii reptiliene ...

Stiati ca ...  gigantul lumii reptiliene din prezent este crocodilul de apa sarata care este de fapt si pradatorul suprem de-a lungul intinsului sau areal care ocupa Australia, Indonezia, Malaezia, Peninsula Indochina si coasta de est a Indiei? Capabil sa vaneze prazi variate, de la pesti mici si pasari de apa pana la marele bivol indian, crocodilul de apa sarata ramane unul dintre cei mai periculosi dusmani naturali ai omului. In mediul acvatic, crocodilul de apa sarata este capabil sa inoate la fel de bine ca un delfin. Trebuie amintit ca acesta specie este singura, dintre toti crocodilienii actuali, capabila sa traiasca deopotriva in apele sarate ale oceanelor si in cele dulci ale raurilor si mlastinilor. Un mascul adult poate depasi lungimea de 6 metri, exista un caz documentat in care un crocodil de apa sarata a ucis un armasar de tractiune in greutate de o tona in mai putin de un minut. Datorita faptului ca traieste in zone dens populate, acest crocodil este responsabil de cele mai multe atacuri asupra omului dintre toate speciile actuale de crocodili.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 160 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 37 38 39

40

41 42 43 »
«

»